El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina revisa el seu Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals

IV Jornades per a la Sostenibilitat de Cocentaina. Presentació de l'inici de la revisió. David Belda. Tècnic Redactor

Aquesta revisió del Pla local de prevenció ve acompanyada per una revisió del Pla de Cremes i per la redacció del Pla d'Actuació Enfront del Risc d'Incendis Forestals

La capital del Comtat ha posat en marxa la primera revisió del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals. El consistori pretén així incorporar noves accions que permeten reduir el nombre d'incendis i la superfície afectada en el municipi, així com reduir el risc sobre les persones i els seus béns.

Aquesta revisió del Pla local de prevenció ve acompanyada per una revisió del Pla de Cremes i per la redacció del Pla d'Actuació Enfront del Risc d'Incendis Forestals. Aquest últim busca dotar al municipi d'una estructura organitzativa i operativitat en cas d'incendi, determinar els elements de major vulnerabilitat i delimitar les àrees segons els possibles requeriments d'intervenció.

D'altra banda es desenvoluparà un catàleg de mitjans i recursos disponibles en el municipi i es posarà l'accent principalment en les zones d'interfície (Gormaig, Boronà, Estació Nord...) amb la finalitat de definir procediments i formes d'actuació específics juntament amb els veïns i residents en aquestes zones.

Medi natural a Cocentaina

Més del 50% de la seua superfície terrenys forestals que alberguen paratges com la Penya Banya, Santa Bàrbara, Sant Cristòfol o el mateix Montcabrer, cim de la Serra de Mariola, indrets d'especial singularitat que requereixen protecció.