El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina s'adhereix al Pla Edificant amb l'esperança de poder iniciar la unificació del Bosco

L'alcaldessa i regidora d'educació de Cocentaina, Mireia Estepa
És el primer pas per aconseguir les competències necessàries per a tirar endavant amb els projectes educatius pendents a la ciutat

Des de la regidoria d'educació, que encapçala l'alcaldessa Mireia Estepa, reconeixen que serà un procés llarg i que suposarà una c''arega de treball. Però Mireia Estepa diu que "estic disposada a fer tots els esforços que siguen necessaris per a aconseguir la unificació del Bosco i l'accessibilitat del Real Blanc, és prioritari per a mi".

L'Ajuntament de Cocentaina ja s'ha adherit al Pla Edificant de la conselleria d'educació, amb la intenció de poder tindre competències pròpies en educació que els permeta poder iniciar el projecte d'unificació del Bosco i la instal·lació d'un ascensor al Real Blanc per a tindre accessibilitat. Abans de rebre una contestació definitiva per part de conselleria, s'han de preparar les memòries necessàries dels projectes, que han de ser aprovades pel plenari municipal. Un segon plenari haurà d'acceptar la concessió de competències, si Generalitat així ho determina.

Un procés llarg i que, segons diu l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, "suposarà una càrrega extra de treball per a l'administració local", però que considera fonamental i diu que "estic disposada a fer tots els esforços que siguen necessaris per a aconseguir la unificació del Bosco i l'accessibilitat del Real Blanc, és prioritari per a mi".

Des de la regidoria d'educació, que encapçala l'alcaldessa, mostren preocupació pels continus retards en la unificació del Bosco que ja sumen 28 anys, perquè "cada retard a Conselleria repercuteix negativament sobre les condicions en què els nostres xiquets i xiquetes". Així les coses Estepa confia que "Edificant siga la solució definitiva a aquest problema que es va enquistar amb la pèssima gestió del PP; sabem que el govern del Botànic porta sols dos anys governant i no pot solucionar de colp tots els problemes causats pels Populars, però com alcaldessa exigisc una resposta per al meu poble que ha demostrat ser pacient i comprensiu amb la situació".