El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina s'obri al món amb el seu Patrimoni, la Cultura i la Gastronomia

  • Jover ha anunciat que es posarà en marxa un complet programa de visites guiades, algunes teatralitzades, per tots els llocs patrimonials de la vila. Almenys una al mes.

Presència molt activa de Cocentaina en la Fira del Turisme -FITUR 2022- amb l'alcaldessa, Mireia Estepa, i el regidor del ram, Ivan Jover. La vila comtal ha aprofitat l'oportunitat per a vendre els seus eixos fonamentals turístics: el Patrimoni, la Gastronomia i la Cultura

Presentacions a l'estand de la Costa Blanca i també en l'àrea d'exhibicions culinàries on es va fer un tast d'oli de El Comtat que va tindre molt bona acceptació entre els visitants i els professionals que han assistit a Fitur.

Mireia Estepa i el seu regidor de Turisme, Ivan Jover, han donat a conèixer, amb el suport d'un espot promocional, els tres eixos fonamentals del Turisme contestà. En primer lloc, el patrimonial, de la mà del seu impressionant Palau Comtat, del qual s'ha aprovat un pla director per a la seua recuperació total. També pels seus dos castells: el de Cocentaina i el de Penella. Però també el seu refugi de la Guerra que ja ha estat recuperat i és visitable. Jover ha anunciat que es posarà en marxa un complet programa de visites guiades, algunes teatralitzades, per tots els llocs patrimonials de la vila. Almenys una al mes.

El segon eix és el gastronòmic. No només pels plats típics que es poden degustar en els restaurants. També per la qualitat dels establiments, amb estrelles Michelín incloses.

La Cultura i les tradicions són el tercer plat fort del turisme de Cocentaina. Amb els Moros i Cristians, segons Estepa, "la vila és el bressol d'aquesta Festa, però també la Fira de Tots Sants i la complida activitat cultural de tot l'any".