El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina sol·licita un nou taller d'ocupació per a donar feina i formació a joves durant un any

Cocentaina vol un nou taller d'ocupació per a donar feina i formació als joves durant un any
Aquest taller està dotat amb 200.000 euros i donarà treball a 10 joves

Durant un període d'un any, 10 joves contestans podran treballar i formar-se gràcies al nou taller d'ocupació que ha sol·licitat l'Ajuntament de Cocentaina i que estarà dirigit a l'atenció sociosanitària en el domicili

L'Ajuntament de Cocentaina, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la concessió d'un nou taller d'ocupació que entrarà en vigor el pròxim mes de juny. És la reedició del 'T'Avalem Cocentaina Actua II', un programa mixt de formació i ocupació en atenció sociosanitària per a joves d'entre 16 i 30 anys.

Aquest taller donarà treball i formació a un total de 10 joves durant un any, de juny de 2018 a maig de 2019. Està dotat amb més de 200.000 euros de pressupost.

Primer s'ha d'aprovar la sol·licitud i si s'accepta, serà el segon taller d'ocupació que es portarà avant dins de l'especialitat de l'atenció sociosanitària en el domicili.

L'atenció turística i la sociosanitària són les dues especialitats que ara mateixa poden oferir-se a Cocentaina, i segons Mariona Carbonell, regidora socialista de l'Ajuntament de Cocentaina i responsable de l'àrea de Promoció Econòmica, “s'està treballant intensament per a homologar 3 aules més amb 3 especialitats diferents, i així poder seguir sol·licitant aquests programes i seguir oferint als nostres joves una alternativa d'inserció laboral a través de la formació en professions que actualment estan molt demandades en la nostra societat”.

Quant al taller d'ocupació que ara se sol·licita, Mariona Carbonell diu que “aquest servei en el domicili millora la qualitat de vida i la promoció de l'autonomia de les persones per a facilitar-los la permanència en el medi habitual, sa casa. I més tenint en compte la situació actual en la qual ha augmentat la població en situació de dependència i els models de família han canviat”.