El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina llança un innovador projecte de tallers per a persones amb diversitat funcional

Imatge d'una de les activitats organitzades per 'Somriu'./ Facebook

Aquest primer trimestre els tallers s'oferiran els dies 27 d’octubre, 10 i 17 de novembre i 1 i 22 de desembre.

 

Aquesta iniciativa naix amb l'estreta col·laboració de l'associació Somriu d'Ibi.

A partir del mes d’octubre l'àrea d'Autonomia Personal oferirà tallers d’oci i convivència per a persones amb diversitat funcional i fomentar així les formes de passar el temps lliure saludables per a aquests ciutadans i ciutadanes.

L'Ajuntament de Cocentaina, a través de la regidoria de Benestar Social i Autonomia Personal, ha engegat aquest pioner projecte amb la intenció que "aquelles persones que més dificultats tenen a l’hora de trobar una oferta adequada d'oci no hagen de desplaçar-se a altre municipi per gaudir del seu temps lliure". Així ho explicava la regidora de l'àrea i alcaldessa contestana Mireia Estepa.

Aquest projecte ve treballant-se des del passat mes de juliol, després de diversos encontres entre les treballadores socials del municipi, la regidora i les representants de l’associació 'Somriu'. Mireia Estepa considera que amb aquesta nova oferta "proporcionem un tipus d’oci centrat en la normalització i autodeterminació dels seus participants, complementant el treball encomiable que es fa des d’altres associacions contestanes, a les quals admirem per la seua dedicació". Aquests tallers, afegeix la primera edil, arriben a Cocentaina de la mà de l’associació d’Ibi Somriu i de les professionals que l’integren, treballadores socials, psicòlogues, educadores socials... les qui seran les encarregades de facilitar l’oci dels participants respectant les seues necessitats i preferències.

Els representants de Somriu i Mireia Estepa ja s'han reunit amb les famílies per explicar-los el projecte i concretar les dates dels tallers d’aquest trimestre, que seran els dies: 20 i 27 d’octubre, 10 i 17 de novembre i 1 i 22 de desembre. Els tallers s'oferiran al Centre Social Real Blanc els dissabtes de 10 a 13:30h, per a un grup de 10 persones i amb prioritat per a les empadronades en Cocentaina.

Amb la posada en funcionament d'aquesta nova iniciativa de tallers d'oci per a persones amb diversitat funcional, des de l'equip de Govern contestà pretenen complir amb tres objectius: oferir un servei gratuït, posat que les famílies de persones amb diversitat funcional ja suporten unes despeses elevades; oferir oci de la mà de professionals de l’àrea; i per últim, oferir uns tallers inclusius i normalitzadors a Cocentaina, "sempre arrelats al poble dels participants on ells i elles siguen qui decideixen què volen fer", concloïa Estepa.