El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina també participa en 'El Repte del Reciclatge' del Consorci Terra i Ecoembes

Cartell

El Repte consisteix a aconseguir que en el contenidor groc es produïsca un augment de residus 'nets' almenys d’un 15% durant dos mesos, com a mínim, després de la campanya, comparant els resultats amb el mateix període de l'any 2019.

La ciutadania de Cocentaina podran participar en activitats lúdiques i educatives per a conéixer de primera mà com reciclar correctament i els beneficis per al medi ambient gràcies a 'El Repte del Reciclatge'. Es pot participar al carrer de Snt Francesc, al voltant del Mercat Setmanal, els dijous 8 i 22 d'octubre de les 8 a les 14 h. L'IES Pare Arques també participarà, ja que fins allí s traslladaran educadors ambientals. Aquesta activitat la fan possible el Consorci TERRA, Conselleria d'Emergència Climàtica i Ecoembes.

La Regidora de Neteja Viària i Recollida de Residus de Cocentaina, Paqui Ruiz, explica que "es tracta d'incrementar i de millorar els resultats de reciclatge d'envasos (llandes, brics i envasos de plàstic) no consumint més del que és necessari, sinó reciclant correctament els que ja utilitzem i que pel seu format continuem adquirint en realitzar les nostres compres, la campanya està enfocada a sensibilitzar la població sobre la importància del reciclatge per a la cura de medi ambient i del planeta".

Així mateix, informa que el Repte consisteix a aconseguir que en el contenidor groc es produïsca un augment de residus 'nets' almenys d’un 15% durant dos mesos, com a mínim, després de la campanya, comparant els resultats amb el mateix període de l'any 2019.

Aconseguir els objectius que es fixen amb aquesta campanya té premi econòmic per a destinar a una Associació sense ànim de lucre. Paqui Ruiz informa que des de l'Ajuntament de Cocentaina s'ha acordat que és a l'Associació per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ASPROMIN), més conegut com Gormaget, els qui reben l'import econòmic en cas de resultar premiats.