El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina també suspén els Moros i Cristians

  • La decisió s'ha pres per unanimitat de totes les parts, tot i que no es descarta celebrar algun acte simbòlic aquest agost en honor en Sant Hipòlit "encara que siga sols un gest que ens recorde que el nostre poble està en Festes".
  • Alcoi, Castalla, Ibi, Muro, Banyeres o Xixona també han suspés les festes del 2020. Bocairent sí que ha arribat a celebrar-les.

La Junta de Festes i Moros i Cristians de Cocentaina i l'Ajuntament han intentat posposar la qüestió tot el possible a espera de l'evolució de la crisi, però finalment s'ha pres "la decisió més dura per a la festa contestana en qüestió de dècades". Això si, sense discussió i per unanimitat de totes les parts.

"Ha sigut una decisió molt meditada i trista però, sense dubte, el resultat demostra la unió dels festers contestans i la seua responsabilitat" diu Francisco Masanet, president de la Junta de Festes, que en el seu primer any en el càrrec ha hagut de lidiar amb aquesta complicada situació.

Des que s'ha iniciat la crisi del coronavirus, i com un degoteig, els diferents pobles dels nostres votants suspenien les seues festes: Muro, Ibi, Banyeres, Castalla, Xixona o Alcoi. Un dels pocs que ha pogut celebrar-les enguany i que enviava ànims a la resta de festers era Bocairent. Però ens quedava per saber Cocentaina, amb els Moros i Cristians protagonistes de l'estiu. Finalment, reunides totes les filaes, la Junta de Festes i l'Ajuntament, i davant la situació d'incertesa que vivim, s'ha decidit per unanimitat i sense cap veu en contra, suspendre les festes del 2020.

Imatge de la junta telemàtica on s'ha pres la decisió.

Al llarg de les últimes dos setmanes, s'ha debatut i votat la qüestió en cadascuna de les filaes, i finament s'ha celebrat una reunió telemàtica amb el cap de cada Filà, la Junta de Festes, l'alcaldessa i el regidor de l'àrea. Mireia Estepa diu que "les filaes han demostrat amb aquesta decisió unànime estar a l'altura de les circumstàncies amb una total maduresa de cara a la ciutadania. I encara que ara els festers i els contestans estiguem desanimats perquè el virus ha detingut les nostres Festes, no perdem l'estima ni la gana dels nostres Moros i Cristians perquè a la Festa contestana no l'apaga ni la COVID-19. Tornarem a omplir carrers i places i cantarem el nostre himne".

El regidor Octavio Cerdá anima als càrrecs d'aquest 2020 a preparar "amb força la tornada de Sant Hipòlit", i assegura que si aquest agost es pot celebrar algun acte simbòlic de la festa, es farà "encara que siga sols un gest que ens recorde que el nostre poble està en Festes".