El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina tanca unes festes multitudinàries i sense incidents

Imatge del Capità Cristià

Amb la cloenda oficial de les Festes, l'activitat en les Filaes es reprendrà amb les clàssiques 'Fueretes' que tindran lloc entre setembre i octubre.

Amb la Missa Major en honor a Sant Hipòtil d'aquest dimarts, han conclòs oficialment les festes de Moros i Cristians a la vila Comtal. Des de la Junta de Festes contestana destaquen la multitudinària participació en l'entrada, amb 3.000 persones entre músics i festers. També parlen d'absència d'incidents, a excepció d'un lleuger retard durant l'Entrada.

Atribueixen aquest "lleuger retard" a la gran participació registrada durant l'Entrada. En aquest respecte, el president de la Junta de Festes, Hipòlit Borràs, afirma el següent: "tot va eixir molt bé, sense cap mena d'incident, i els quatre càrrecs festers ens van oferir uns boatos espectaculars que seran difícils d'oblidar. De nou els festers i les festeres de Cocentaina han deixat el llistó molt alt a la vegada que han tornat a situar el nom del nostre poble en el més alt dins de l'àmbit de les poblacions que també celebren Festes de Moros i Cristians".

Els trets del dia de l'Alardo també s'han desenvolupat "sense complicacions", i amb una "nodrida participació" per part de les Filaes. "Es van complir a la perfecció totes les exigències que marca la nova llei i malgrat la situació que s'ha viscut amb el subministrament de pólvora no hi va haver cap problema a l'hora de disparar" ha reconegut Borràs.

Amb la cloenda oficial de les Festes, l'activitat en les Filaes es reprendrà amb les clàssiques 'Fueretes' que tindran lloc entre setembre i octubre. En aquest últim mes s'iniciarà el procés per elegir el nou president de la Junta de Festes així com a les persones que formaran part de l'entitat durant els tres anys vinents.