El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina tindrà Servei d'Ajuda a Domicili en 2018, finançat per la conselleria d'Igualtat

Cocentaina tindrà SAD finançat per la conselleria d'igualtat
Es destinarà 1,5 milions d'euros per a finançar aquest servei en 45 municipis valencians

És un dels 45 municipis valencians que gaudiran d'aquest finançament, que suposarà que les famílies puguen disposar d'una prestació econòmica per a contractar aquest servici, que és privat. Al llarg d'enguany s'ha finançat de manera pilot a 5 municipis i per al 2018 s'amplia a 45. Cocentaina i la Mancomunitat de Banyeres són els únics de les nostres comarques que accedeixen.

És un dels 45 municipis valencians que comptaran amb el finançament necessari per a tindre un Servei d'Atenció a Domicili - SAD -per a persones dependents. Ho ha anunciat la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, qui ha explicat que enguany s'ha implantat com a prova pilot en 5 municipis valencians, i, donat l'èxit, l'any 2018 s'estendrà a altres 40 municipis, entre els quals està Cocentaina i també la Mancomunitat de Mariola.

En concret, els municipis i mancomunitats que accediran a aquest finançament són tots els que tinguen una població d'entre 10.000 i 20.000 habitants. A la província d'Alacant en son 17 i per als quals es destinarà 827.000 euros. Per a tots els municipis inclosos, els 40 que entren nous i els 5 del 2017, hi ha i una inversió prevista de més de milió i mig d'euros.

Segons expliquen des de la conselleria d'Igualtat, el SAD en l'actualitat és "una prestació vinculada al servei a través d'empreses autoritzades, de manera que els usuaris reben una prestació econòmica per a contractar aquest servei de forma privada". Amb la nova inversió, "els equips socials de base dels municipis, poden fer un millor seguiment i avaluació d'aquest servei, garantint una major agilitat del procediment i una atenció més personalitzada"; però a més "es generarà ocupació local i sobretot rendibilitat social i emocional, donant més autonomia a la persona depenent i més suport a la família".