El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina tindrà temporalment l'acta notarial del miracle de la Mareta des del 2 de gener de 2019. Fins ara, l'ha tinguda Alcoi

Reunió entre representants alcoians i contestans / Ajuntament de Cocentaina
Fins al 30 de desembre de 2020

Segons ha destacat l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, "es tracta d'un dels pocs documents que relata en forma d'acta notarial (redactada per un notari, Lluís Joan Alçamora, el 1520) un miracle del patró o patrona d'un municipi". Entre els tràmits que s'han d'enllestir fins que arribe eixe moment trobem la formalització d'una pòlissa d'assegurança de l'objecte, garantir l'estat de vigilància i conservació de l'acta (temperatura, humitat, llum a la qual ha d'estar exposada), l'edició d'una còpia digital en alta resolució per a l'Arxiu Municipal d'Alcoi mentre dure el préstec

Els ajuntaments de Cocentaina i Alcoi han arribat a un acord mitjançant el qual el consistori alcoià cedirà al contestà el protocol del Fons Notarial de l'Arxiu Municipal on es recullen els fets del miracle de la Mare de Déu de Cocentaina, amb motiu del 500é aniversari d'aquest esdeveniment. Els contestans podran gaudir d'aquest document a partir del 2 de gener de 2019 fins al 30 de desembre de 2020.

Segons ha destacat l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, "es tracta d'un dels pocs documents que relata en forma d'acta notarial (redactada per un notari, Lluís Joan Alçamora, el 1520) un miracle del patró o patrona d'un municipi. Per a nosaltres és molt important i ens ompli de goig poder fer aquest anunci i agraïm molt totes les facilitats que ens ha posat el govern d’Alcoi i la confiança que ha dipositat la Pía Unión en nosaltres per a fer aquestes gestions".

Fins que arribe aquest 2 de gener de 2019, ambdós consistoris seguiran col·laborant per a garantir aquesta cessió temporal i perquè tots els tràmits s'acomplisquen com està previst, sense posar en cap moment en risc l'estat actual de conservació d'aquesta acta notarial datada al segle XVI. Entre els tràmits que s'han d'enllestir fins que arribe eixe moment trobem la formalització d'una pòlissa d'assegurança de l'objecte, garantir l'estat de vigilància i conservació de l'acta (temperatura, humitat, llum a la qual ha d'estar exposada), l'edició d'una còpia digital en alta resolució per a l'Arxiu Municipal d'Alcoi mentre dure el préstec.