El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina vol aconseguir la suspensió de llicències per a benzineres i sales de joc en sòl residencial

Rebuig a Cocentaina per la benzinera / AM

El govern reconeix que hi ha "preocupació ciutadana" pel "gran interés actual en instal·lar sales de joc i benzineres en zones residencials".

Després del rebuig per part de la ciutadania a la instal·lació d'una benzinera en zona urbana a Cocentaina, el govern municipal de Cocentaina té la intenció de demanar la suspensió de llicències per a benzineres i sales de joc en sòl residencial.

El govern socialista de Mireia Estepa demanarà al plenari municipal un estudi d’ordenació urbanística amb la finalitat de disminuir les sol·licituds per obrir alguns negocis com benzineres o sales de joc. Segons fonts municipals, "s’ha detectat que el PGOU no preveu una adequada i concreta ordenació que resulte suficient per a evitar l’impacte que poden generar aquest tipus d’activitats".

Si es produeix l'acord entre les distintes formacions polítiques, es procedirà a la suspensió preventiva de la tramitació i l’atorgament de llicències d’aquests tipus d’activitats dins l’àmbit del sòl residencial per termini d’un any, de forma que es puga estudiar aquesta problemàtica amb profunditat amb la finalitat de facilitar l'estudi i reforma de l'ordenació urbanística. L'estudi pretendria solucionar la preocupació ciutadana derivada del gran interés actual en instal·lar sales de joc i benzineres en zones residencials.

Així mateix, i com ho han fet durant tots aquests mesos, des del govern municipal citaran als representants veïnals, que estaven afectats per una anterior sol·licitud de llicència per a benzinera en sòl residencial, a una reunió per explicar-los el procediment que seguirà l’ajuntament i les novetats que açò comporta per a totes les noves sol·licituds de sales de joc i benzineres que puguen entrar.

L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha declarat que "estem al moment just on poder fer aquest tipus d’estudi, ja que ara no s’incorre en cap il·legalitat per no haver sol·licituds de llicències d’aquest tipus d’activitats en el sòl urbà residencial i amb la suspensió de la tramitació de llicències s’assegurem tindre un temps al davant per tal de poder realitzar una modificació del Pla General que garantisca la seguretat i benestar de la població". La regidora d’urbanisme, Eugenia Miguel, afegix que "aquest pas no s’ha pogut donar abans perquè hi havia una sol·licitud de llicència en marxa i havíem d’esperar que acabara el termini del recurs de reposició, que va acabar la setmana passada, per tal d’elevar al ple aquesta proposta".