El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Cocentaina vol formar part del Circuit Cultural Valencià

Imatge promocional del Circuit Valencià de Cultura

El Circuit Cultural Valencià és un projecte de l'Institut Valencià de Cultura amb els ajuntaments que hi volen participar i compartir les programacions escèniques, musicals o audiovisuals. Actualment compta amb 81 ajuntaments i 2 universitats.

La idea és que Ajuntament i el Circuit Valencià aporten 7.000 euros cadascun per a programar 6 representacions anuals de companyies professionals valencianes.

L'Ajuntament de Cocentaina vol participar en el Circuit Valencià de Cultura, concretament amb les modalitats de teatre, dansa i circ. La sol·licitud passarà ara a aprovació pel plenari municipal abans de remetre-la a cultura de la Generalitat.

Segons expliquen des del consistori, el compromís inclou la programació d'almenys 6 representacions anuals de companyies professionals valencianes, que estarien sufragades a mitges entre el Circuit Valencià i l'Ajuntament, que aportarien 7.000 euros cadascun.

Ivan Jover, regidor de cultura, diu que "aquesta inclusió reforçarà més, si és possible, l'actual política cultural del consistori contestà i que, conformada ja per una important base cultural local amateur de qualitat així com de grups professionals, pretén acostar diferents vessants culturals i de pes a la població". Jover recorda que en els dos mesos d'estiu, "l'Ajuntament de Cocentaina no ha volgut deixar de banda el sector cultural valencià en aquests temps difícils per a tots i ha invertit més de 15.000 euros en representacions professionals", 4 de teatre, 1 de circ i 1 de música, a més de 5 actuacions de les entitats musicals locals.