El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Col·lectiu-Compromís considera insuficient que sols s’actue en un polígon industrial de Cocentaina

Obres de les ajudes IVACE / IVACE
  • Les ajudes l’IVACE subvencionen fins a 200.000?€ per polígon industrial.
  • L’Ajuntament de Cocentaina ha presentat un projecte i Col·lectiu-Compromís considera que s’hauria d’haver pensat en tots els polígons de la localitat.

L’Ajuntament de Cocentaina ha presentat un sol projecte d'un polígon industrial per a les ajudes de l’IVACE de la Conselleria d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana. Davant aquesta única proposta, Col·lectiu-Compromís reclama que haurien d'haver presentat més.

Des de l’agrupació contestana lamenten “la poca ambició i la manca de planificació de l’equip de govern” i reclamen “que s’actue igual en tots els polígons de Cocentaina tenint en compte la planificació acordada amb l’empresariat i els treballadors”.

Jordi Pla, portaveu de Col·lectiu-Compromís, explica: “és insuficient que sols s’actue en un polígon dels cinc que tenim en Cocentaina. L’equip de govern deixa fora al polígon de l’Alcúdia, el de les Jovades, la Llaona i els Algars- Gormaig. És incomprensible. Sols té una explicació: la falta de planificació i no saber què fer amb els polígons industrials”.

El portaveu recorda que en febrer del 2016, el Col·lectiu-Compromís va presentar una moció a l’Ajuntament de Cocentaina, aprovada per unanimitat, en què s’acordava el següent:

PRIMER.- Instar a l’Ajuntament de Cocentaina a la creació d’un equip transversal de tècnics municipals amb la funció de desenvolupar la redacció dels projectes de millora per als polígons industrials per a concórrer, quan siguen publicades, a les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible. 

SEGON.- Instar a l’Ajuntament de Cocentaina a la creació d’una metodologia de treball a través de l’Agenda 21 que incloga reunions amb els diferents actors involucrats i el seguiment per part dels representants dels grups municipals. 

TERCER.- Comptar amb les aportacions del document SÒL INDUSTRIAL DE QUALITAT elaborat per la Plataforma per la Reindustrialització Territorial a l’hora de desenvolupar la redacció dels projectes de millora per als polígons industrials, amb la intenció que els tècnics municipals ho puguen millorar i adaptar a les necessitats de Cocentaina.

QUART.- Elaborar un estudi ampli, més enllà de concórrer a les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible, que visualitze l’estat real de les zones industrials de Cocentaina per planificar la reparació i modernització per tal de resoldre les carències detectades.”

Després de recordar aquesta moció, Pla remarca: “No s’ha fet res de la moció que vam presentar i es va aprovar. Demanem consens i planificació per a fer millores en els polígons. No es pot anar a última hora i deixar-se quatre polígons fora de les ajudes. Perdem oportunitats. És l’equip de govern amb més alliberats que mai i continuem perdent oportunitats”.