El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Col·lectiu Compromís proposa millores per a la Fira de Tots Sants

Fira / AM

Potenciar el sector turístic i esportiu, o l’Oficina de Fira són dues de les propostes

Potenciar el sector turístic i esportiu, o l’Oficina de Fira són dues de les propostes més importants que fa en campanya electoral. Altres apostes de la coalició d’esquerres és “fer-la més sostenible, potenciar la participació ciutadana, augmentar el nombre d’espectacles i activitats en valencià i recuperar l’Espai Fira Festa com a referent de la comarca”.

L’alcaldable de Col·lectiu 03820 – Compromís, Jordi Pla, ha anunciat les propostes. Pel que fa a la creació d’una Oficina de Fira, Pla sosté que “tindria un gran objectiu: encarregar-se de l’organització i la gestió durant els dotze mesos de l’any”. La coalició contestana creu que la Fira és un dels elements que més cohesió aporta al poble de Cocentaina i aposta per potenciar la seua marca per atraure turistes durant tot l’any a la Vila Comtal. “És important atraure gent a Cocentaina durant tot l’any a través de potenciar el nom de la Fira de Tots Sants”, ha afirmat Jordi Pla.

A més a més, el candidat ha explicat que s’ha de potenciar el sector tecnològic i esportiu. “Volem potenciar dos sectors potents que s’han de consolidar en la Fira: el sector tecnològic i el sector esportiu. Aquests dos espais donen un valor afegit a la Fira i són un element diferenciador per continuar sumant qualitat. Volem un espai potent de modernitat, tecnologia i esport amb la participació d’empreses punteres”

El Col·lectiu 03820-Compromís també busca una major sostenibilitat en la Fira. Per això, impulsaran la reducció dels residus, una recollida selectiva i una millor neteja de l’entramat urbà. Així com, des de la coalició contestana proposen augmentar nombre d’espectacles i activitats autòctones i en valencià i "fer útil el Consell de Fira". Finalment, Pla aposta per recuperar la potencialitat que tenia anteriorment l’Espai Fira Festa com a referent comarcal per a l’oci nocturn i per als tradicionals sopars de quintes.