El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Colpbol i Voleibol entren com a novetat en els Jocs Esportius Municipals

Enrique Jorge Rico, d'Unión Alcoyana Seguros; i el regidor d'esports Alberto Belda, presenten una nova edició dels Jocs Esportius/AM

Diferents municipis de les comarques, com Ibi, Castalla o Villena, se sumen a l'itinerari d'orientació i també oferiran circuits. Aquest cap de setmana comencen definitivament els Jocs després que se suspenguera la primera jornada el passat dissabte.

Aquest cap de setmana, últim d'octubre, s'inicien els Jocs Esportius Municipals en la seua 37 edició. Atletisme, escacs, futbol sala, basquet, gimnàstica rítmica, judo, tenis taula o bàdminton són algunes de les 25 modalitats diferents, tant d'esports individuals com de grup, que s'engloben en aquests jocs escolars. I amb novetats enguany com la inclusió del Colpbol o la lliga de Voleibol. L'any passat participaren més de 2000 alumnes alcoians en les diferents modalitats esportives dels Jocs Escolars.

I més novetats enguany, perquè se sumen municipis a les activitats d'orientació. Així, Onil, Ibi, Castalla o Villena oferiran diferents circuits per als joves.

Recordem que la primera sessió dels jocs esportius estava prevista per al passat cap de setmana, però es va suspendre per la previsió de fortes pluges. Tot i això, no afectarà el calendari, que enguany compta amb una jornada més, la del 29 de desembre que l'any passat no es va incloure.

El regidor d'esports Alberto Belda assegura que els Jocs Escolars és el projecte més important del departament, perquè en l'esport "la rama competitiva és important, però la més important de totes és la part de la formació. L'esport és un complement formatiu i educatiu, i això ho aconseguim en els jocs escolars". Belda agraeix el patrocini d'Unión Alcoyana Seguros, únic patrocinador dels Jocs Escolars. En nom de l'asseguradora, Enrique Jorge Rico valora "la capacitat formativa de l'esport, jugant és com s'ensenyen les coses", i anima a altres empreses de la zona a col·laborar també en aquest tipus d'activitats, "nosaltres som una pedra molt xicoteta en el marge que fem entre tots. Com més pedretes en el marge, més forts serem".