El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps
español Este contenido sólo está disponible en valenciano

Com abordarà Alcoi els reptes territorials, urbans i arquitectònics? A debat en les Jornades EDUSI 2021 “Pensar Alcoidemà”

Alcoi / AM

La jornada inaugural se celebrarà el 8 d'octubre. La inscripció es pot formalitzar ací.

Aquest divendres 8 d’octubre s’inicien les Jornades EDUSI 2021 “Pensar Alcoidemà”. L’objectiu és abordar els principals reptes territorials, urbans i arquitectònics que té la ciutat d'Alcoi, així com desgranar les eines amb les quals compte per a això, centrant-se especialment en l’EDUSI Alcoidemà, l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat cofinançada per la Unió Europea. Estan organitzades pel Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant (CTAA) i l'Ajuntament.

Les jornades seran 4 sessions els dies 8 i 20 d’octubre, 10 de novembre i 1 de desembre. L'acte inaugural, que se celebrarà la vespra del 9 d’Octubre, comptarà amb la presència de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés; el degà del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana, Luis Sendra; el president del Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alcoi, Emilio Vicedo; el regidor d’Urbanisme i vicealcalde d’Alcoi, Jordi Martínez; i el cap del Departament d'Arquitectura de l'Ajuntament d'Alcoi, Daniel Mullor. La sessió inclourà a més la conferència de Joan Roig, de l'estudi Batllé i Roig Arquitectes, que presentarà quatre projectes de la seua oficina. La jornada serà presencial i en línia alhora. Per això és necessari inscriure's en la web del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana  indicant, en el camp “Observacions”, el tipus d'assistència pel qual s'opta.


La segona sessió será el dimecres 20 d'octubre, centrada en “Estratègia territorial i planejament”, en la qual s'exploraran els avanços desenvolupats a través d'instruments de planificació com el Pla General Estructural, l’EDUSI Alcoidemà o l'Agenda Urbana, analitzant diferents casos d'èxit, tant d'Alcoi com d'altres ciutats.


El dimecres 10 de novembre tindrà lloc la segona taula en el qual es debatrà sobre “Regeneració urbana”, analitzant línies estratègiques no solament de la realitat concreta d'Alcoi, sinó també d'altres casos externs. A més, serà un espai participatiu, obert als professionals de l'arquitectura i l'urbanisme i també a la població, a fi de compartir solucions i idees amb la finalitat de millorar les principals àrees vulnerables de la ciutat.


El dimecres 1 de desembre conclouran les jornades amb la taula 3 sobre “Rehabilitació, nova planta, i arquitectura bioclimàtica”, en la qual s'abordarà la qüestió edificatòria des de dos dels reptes principals de l’EDUSI d'Alcoi com són l'arquitectura amb baix impacte en emissió de carboni i l'arquitectura sostenible.


Jordi Martínez, vicealcalde d'Alcoi i regidor d’Urbanisme, “comencem ja a visualitzar els avanços de l'estratègia EDUSI, amb la qual volem aconseguir una ciutat més integradora, amable i sostenible. Aquestes jornades són una excel·lent oportunitat per a aprofundir en aquests reptes, conéixer casos d'èxit i escoltar primeres espases tant de l'àmbit de l'Administració com dels camps professionals relacionats amb el planejament urbanístic, la regeneració urbana o l'arquitectura bioclimàtica”.