El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Com detectar la venda il·legal per internet d'un joguet? AIJU organitza una jornada en línia el 3 de desembre

'Falsificacions en línia: Una amenaça afegida a la pandèmia en el sector dels productes infantils i d'oci' és el nom del 'webinar' organitzat per l'institut del joguet a Ibi, AIJU. Segons dades d'Smart Protection, la majoria dels enquestats ha comprat en línia un joc de taula o joguet sense saber-ho.

La inscripció a la jornada en línia es pot formalitzar ací. S'abordarà l'amenaça que les falsificacions de productes infantils i d'oci suposen en la venda en línia per a la seguretat.


Durant aquesta sessió es posarà de palés com les falsificacions poden posar en perill la salut del consumidor infantil. A més es mostraran els resultats de l'Estudi Internacional sobre Jocs i Joguets falsificats arran de la COVID-19. La pandèmia global i el confinament en les llars ha transformat la manera de realitzar les compres i ha augmentat la dependència dels canals digitals com marketplaces, xarxes socials, webs i apps.

Al mateix temps que algunes indústries han patit una pèrdua important de volum de negoci, unes altres han vist disparar-se la seua demanda. Aquest ha sigut el cas de les vendes en internet de jocs de taula, joguets, equipament esportiu...

Segons la investigació duta a terme per Smart Protection, una majoria dels enquestats espanyols en el seu recent estudi d'opinió ha comprat en línia un joc de taula o un joguet falsificat sense saber-ho. A més, el 58% de l'oferta il·legal arriba als consumidors per les xarxes socials i el 38% per plataformes de comerç electrònic. Pel que les autoritats alerten del perill que comporta l'adquisició de productes falsificats i de com les seues vendes estan augmentant en l'entorn online.

La directora tècnica d'AIJU, Ana Sánchez, indica que “l'esdeveniment suposarà un avanç en la col·laboració d'AIJU amb PONS IP per a oferir eines a les empreses en la lluita contra la xacra que suposen les falsificacions en el sector dels productes infantils i una ocasió per a posar en valor la seguretat”.