El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Com els residus de la carn animal poden augmentar el creixement de les plantes utilitzant menys aigua? AIJU coordina un projecte per investigar-ho

Ibi
Després de l'ús d'aquests bioestimulants, es va comprovar que, en el cas d'algunes plantes com la col xinesa, aquesta veu incrementat el seu índex de creixement / AIJU

L’institut d’oci i el producte infantil d’Ibi (AIJU) és molt més que això. A hores d’ara coordina un projecte per generar bioestimulants o fertilitzants agrícoles que provenen de residus animals. A més, han aconseguit crear un procés per fer créixer algunes plantes amb una quantitat d’aigua molt menor.

AIJU forma part del projecte que dissenyarà, construirà i optimitzarà una planta pilot per a processar cinc tones de biodièsel, obtingut a partir de la grassa animal procedent de residus carnis, que no poden ser usats ni per a alimentació humana ni animal. A més d'obtenir biodièsel, també s'aprofita per a obtindre bioestimulants o fertilitzants agrícoles.

Una dels principals avantatges d'aquest projecte, a més de la diversificació de fonts d'obtenció de la matèria primera, és la utilització d'un procés alternatiu per a obtenir aminoàcids, que redueix almenys en un 96% el consum d'aigua, respecte al procés convencional.

El projecte es denomina LIFE Superbiodiesel i un dels socis és INESCOP, institut d'innovació del calçat d'Elda. Segons Henoc Pérez, tècnic responsable de l'assaig en INESCOP, apunta que “els bioestimulants obtinguts mitjançant hidròlisi enzimàtica a partir de la fracció proteica de les carns mostren una notòria millora en l'estimulació del creixement de les plantes respecte d'uns altres bioestimulants comercials de naturalesa semblant. A més, la demostració del procés d'hidròlisi enzimàtica contribuirà en la disminució de la petjada de carboni del procés en un 35%, així com de la petjada hídrica, en reduir un 96% el consum d'aigua i la producció d'aigua residual respecte del procés convencional”.