El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Com intervindre en el patrimoni modernista. Jornades tècniques per a estudiants, propietaris o tècnics

Presentació de les primeres jornades tècniques d'intervenció en edificis modernistes
Nova activitat per a la segona setmana Modernista d'Alcoi

Alcoi acollirà les primeres jornades Tècniques d'Intervenció en Patrimoni Modernista, destinades a estudiants, però també a propietaris que vulguen conservar l'edifici o a tècnics i aparelladors amb ganes d'ampliar coneixements. Tindrà lloc al setembre dins la Setmana Modernista d'Alcoi.

La Fira Modernista d'Alcoi continua sumant activitats, i en aquesta ocasió es presenta les primeres jornades tècniques d'Intervenció en Patrimoni Modernista.

Xavier Laumain, arquitecte especialista en patrimoni i coordinador de les jornades, explica el curs està obert tant a estudiants, com a propietaris d'edificis modernistes interessats a intervenir per a conservar-ho, fins a tècnics, enginyers o aparelladors que vulguen tindre coneixements més profunds. Així, s'oferiran ferramentes per a saber com es pot actuar en edificis modernistes.

Les jornades duraran tres dies dins de la mateixa setmana modernista, del 22 al 22 de setembre. Hi haurà una part teòrica on s'explicarà la normativa, però també una part pràctica amb tallers. Laumain diu que "comptem amb un grup docent de reconegut prestigi i molt nivell". Part dels docents provenen de l'escola d'Arquitectura de la Universitat d'Alacant.

Les jornades són gratuïtes per a qualsevol estudiant. Els particulars que també hi vulguen assistir ho poden fer al preu de 50 euros. La preinscripció s'obrirà en dates pròximes.

En el document adjunt ací a la dreta pots consultar més sobre els tallers i conferències que s'oferiran al llarg de les Jornades.