El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Com traure rendiment econòmic del llegat artesanal dels pobles. Jornades a Benilloba

El patrimoni local és un valor aprofitable, amb el qual aconseguir cert rendiment turístic. Però a més, els recursos econòmics aconseguits amb el turisme ens ajuda a conservar el nostre patrimoni. De tot açò es debat hui i demà a Benilloba en les Jornades sobre Patrimoni. 

La Casa del Metge de Benilloba acull aquest 23 i 24 d'octubre unes jornades gratuïtes sobre el Patrimoni Moble Immaterial: La valorització econòmica del llegat artesanal i industrial. L'objectiu és oferir durant dos dies un punt de trobada i debat on parlar sobre com amb el turisme es pot traure profit del patrimoni dels pobles al mateix temps que es manté la seua història. 

Així, aquest 23 d'octubre es parlarà de conservació i difusió del patrimoni, de quin és el patrimoni de les nostres comarques o quin és el "futur desitjable pel patrimoni vinculat a l'artesania i la indústria". En aquesta primera jornada parlaran Josep Maria Segura i Josep Tormo, a més de l'inspector de Patrimoni Moble del Servei Territorial de Cultura d'Alacant, Luis Pablo Martínez. 

La segona jornada es centrarà ja en l'activitat turística i les vies de traure rendiment, amb exemples d'experiències positives de municipis de la Serra de Mariola o de la comarca dels Ports. Es parlarà, per exemple, del Museu de la Faixa de Cinctorres, o més a prop, el Museu valencià del paper i el Museu de l'espardenya de Banyeres de Mariola. En aquest segon dia hi haurà a més dos debats, un sobre com pot el turisme incidir en el manteniment del patrimoni local; i un segon sobre el paper de l'administració i la col·laboració públic-privada en la conservació del patrimoni. 

Els assistents a les jornades també podran visitar i conéixer la col·lecció de telers manuals de Josep Julià i Maria Català de Benilloba, "amb màquines en perfecte funcionament, història viva de la realitat industrial de Benilloba a través del tèxtil".

Consulta ací tot el programa de les jornades: