El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Combatre la desindustrialització. Aposta d'Unides Podem-Esquerra Unida per a les nostres comarques

L'acte ha tingut lloc a la sala Àgora d'Alcoi.

L'acte celebrat per Unides Podem-Esquerra Unida a Alcoi aquest dimarts ha servit perquè els candidats de la formació hagen exposat els reptes que plantegen en l'àmbit estatal i autonòmic. Un d'aquests reptes és el de combatre la desindustrialització a les nostres comarques, que se suma als dos eixos transversals que defenen a la coalició d'esquerres: feminisme i ecologisme.

La número 3 de la coalició a les Corts per Alacant, Estefania Blanes, ha reconegut que la desindustrialització afecta especialment a les comarques de l'interior alacantí, molt concretament la indústria tèxtil tradicional, que es troba "desmantellada i deslocalitzada". És doncs un dels punts on volen incidir, com també ho és l'horitzó verd existent al nostre territori, on Alcoi, amb dos parcs naturals, "té molt a dir i a reivindicar".

L'encara companya de Blanes en Guanyar Alcoi i quarta a la llista provincial, Naiara Davó, s'ha encarregat de defensar el vessant morat; el feminisme com a element "essencial" i amb el qual no hi ha possibilitat d'avançar "si no és posant la vida en el centre". En aquest sentit, Davó ha recordat que els plans de la formació inclouen la creació d'una Conselleria de Feminisme i LGTB, que hauria d'anar acompanyada d'una dotació "real i suficient" per al compliment del pacte valencià contra la violència masclista.

Blanes i Davó han estat acompanyades a l'acte celebrat la vesprada d'aquest dimarts pel candidat al Congrés Txema Guijarro, i les candidates a les Corts valencianes Rosa Pérez i Beatriz Gascó.