El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença el canvi de freqüència de la TDT a les nostres comarques

El canvi de freqüència s'ha iniciat aquest 17 de febrer a 521 municipis valencians

La ciutadania pot consultar tots els seus dubtes en aquesta direcció web o en els telèfons 901 201 004 i 910 889 879.

Els municipis de l'Alcoià-Comtat -en total 521 a tot al País Valencià-, tenen temps fins al pròxim 30 de juny per a adaptar les seues antenes col·lectives de televisió i seguir rebent així el senyal de la TDT. La raó és el canvi de freqüència dictaminat des d'Europa, amb el qual es vol liberalitzar la banda de 700 MHz de l'espectre radioelèctric per a permetre el desplegament de futures xarxes de telecomunicacions 5G.

Aquest canvi de freqüència s'ha iniciat aquest 17 de febrer a 521 municipis valencians. Fins al 30 de juliol, i amb la finalitat de facilitar la transició, les cadenes de televisió que han de canviar de freqüència emetran simultàniament a través de les freqüències nova i antiga. En aquest període, en els edificis de grandària mitjana i gran ha d'adaptar la seua instal·lació d'antena col·lectiva de televisió per a poder continuar veient els canals en aquestes noves freqüències.

Què ha de fer la gent?

El canvi de freqüències és un procés que no implica l'aparició ni desaparició de canals de televisió, ni l'obsolescència de televisors ni descodificadors de TDT. Tampoc afecta per igual a tots els edificis, ja que només hauran de realitzar adaptacions els edificis comunitaris de grandària mitjana o gran que estiguen equipats amb sistemes monocanals o centraletes programables. Per part seua, els habitatges individuals no necessiten fer aquesta adaptació.

Per tant, els administradors de finques o els presidents de comunitats de tots aquells edificis que hagen de realitzar aquestes adaptacions han de contactar al més aviat possible amb una empresa instal·ladora registrada. En cas que en un edifici o habitatge no es realitze l'adaptació necessària abans de la data límit indicada, els ciutadans podran deixar de veure alguns canals. Independentment de la mena d'equip de recepció de senyal dels edificis, tota la població d'aquests municipis haurà de resintonitzar els seus televisors amb el comandament a distància per a poder gaudir de l'oferta completa de TDT.

Ajudes públiques

145 milions d'euros és la quantia aprovada pel govern espanyol per a subvencionar aquestes actuacions, ajudes que oscil·len entre 104 € i 678 € per edificació, en funció de la infraestructura prèviament instal·lada en l'edifici. Les sol·licituds d'ajudes es podran presentar en línia fins al 30 de setembre de 2020, després d'haver realitzat prèviament l'adaptació de les instal·lacions de recepció del senyal de TDT.