El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la campanya de terrasses i l'Ajuntament d'Alcoi demana respecte perquè tant usuaris com veïns puguen gaudir-ne

El regidor Manolo Gomicia mostra els quatre cartells de la campanya de sensibilitació
S'ha encetat una campanya de sensibilització amb cartells i sotagots amb diversos missatges que animen a una bona convivència entre tots

No fa falta apujar la veu, cal gastar els cendrers, respectar l'àrea delimitada de la terrassa i recordar que l'hora de tancament són les 00,30 hores. 4 missatges senzills però directes que es podran llegir en cartells i sotagots, i que volen millorar la convivència entre veïns i usuaris de terrasses.

La primavera i el bon temps s'instal·len ja en les nostres comarques, i és moment de gaudir del carrer i de la ciutat amb més del centenar de terrasses que s'hi instal·len. En els últims anys des de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha reformat l'ordenança de vetladors per a garantir un ús correcte i evitar terrasses que no complisquen tots els requisits. I ara arriba el moment de la sensibilització amb una campanya que anima als usuaris a respectar els veïns.

El Departament de Comunicació de l'Ajuntament ha dissenyat una campanya amb 4 missatges, que fan una referència directa a aspectes als quals cal parar atenció, tant per part dels hostalers com dels usuaris. Així, en un dels missatges es recorda que cal respectar les àrees delimitades de les terrasses, i en altre s'anima a no apujar massa la veu per respectar el descans dels veïns. El tercer missatge demana directament respecte, perquè, segons explica el regidor de territori Manolo Gomicia, cal recordar que totes les terrasses de la ciutat han d'estar tancades a les 00,30 hores, i "la idea és que tot el món té dret al descans". Un últim missatge anima a la gent a utilitzar cendrers per a ajudar a mantindre nets els carrers.

S'imprimiran els quatre missatges en cartells, que es penjaran als bars i es posaran en les diferents tanques publicitàries de la ciutat. També s'han fet 10.000 sotagots que es repartiran pels comerços d'hostaleria, per tal que els missatges arriben a tots els usuaris.

Aquesta campanya de sensibilització és una de les idees que ha sorgit de la comissió de seguiment de les terrasses, amb l'objectiu de millorar la convivència entre veïns i usuaris.