El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la Mostra de Teatre amb La Dependent i La Negra

  • També s'han convocat activitats professionals i actes en paral.lel.

Torna la Mostra de Teatre. Després d'un any sense aquest rellevant esdeveniment cultural d'àmbit nacional, l'activitat amb professionals i l'estrena d'espectacles pren la ciutat. Amb estrenes absolutes i amb moments i espais per al públic en general: El Teatre Calderón. Arranca aquest dilluns amb dues obres. Una de 'La Negra', i l'altra dels alcoians de 'La Dependent'.

Obrirà la setmana la valenciana ‘La Negra’ amb el seu particular Nautilus. Una versió de la clàssica novel·la d’aventures “20.000 llegües de viatge submarí” amb una lectura actual, compromesa i ecologista. Serà a les 18:30 al Centre Cultural.

En acabar, al voltant de les 20:30, al Teatre Calderón, La Dependent duu a escena ‘Icària’, de Pasqual Alapont. Un thriller psicològic que combina la comèdia i la tragèdia, dirigit per Pepa Miralles.

Prèviament, a les 17:30, en el Centre Cultural, es donarà per inaugurada la Mostra amb la presència de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director General de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos,i el director de la Mostra, Miquel Santamaria.

Dades de la Mostra

El Festival té la confirmació de vora 160 professionals, que de manera escalonada, assistiran a les diferents activitats professionals i als diferents espectacles programats durant la pròxima setmana.

Consta de 18 muntatges, 3 estrenes absolutes i 4 estrenes en la Comunitat Valenciana completen un programa que acull 3 companyies andaluses, una coproducció de 4 autonomies (Aragó, Comunitat Valenciana, Castella La Manxa i Castella-Lleó), una catalana, una altra balear, una basca i una darrera madrilenya.
 

Les actuacions tindran lloc al Teatre Calderón, Centre Cultural, La Capella, Sala Àgora i Teatre Salesians. Hi haurà un espectacle al parc de la Glorieta, però amb grups de 10 persones. En total, 18 espectacles repartits entre el 24 i el 28 de maig amb 3 estrenes absolutes:

-L’abraçada dels Cucs (26 de maig), de Cáctus Teatre.

 

-Ecocidi, al parc de la Glorieta (27 de maig), de Escandall Teatre/Xarxa Teatre.
 

-Quijote, al Centre Cultural (28 de maig), de Bambalina Teatre.