El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la recollida de propostes dels Pptos. Participatius de Muro

Cartell
Hi ha una partida destinada de 70.000 euros

Es tracta d'un procés basat en "la participació ciutadana i on la democràcia directa i horitzontal s'erigeix com a principal protagonista". Les propostes es poden fer arribar a l'Ajuntament, el Centre Social Matzem i la Biblioteca Municipal on hi haurà urnes. També es pot proposar de forma telemàtica en muroparticipa.com

Tornen els Pressupostos Participatius de Muro per tercer any consecutiu. La partida que ha destinat l'Ajuntament perquè tota la ciutadania puga votar és de 70.000 euros. En l'edició del 2018/2019, es segueix el mateix format que anys anteriors i la primera de les fases és la recollida de propostes des d'aquest dijous 21 de juny fins al 12 de juliol. Les propostes es poden fer arribar a l'Ajuntament, el Centre Social Matzem i la Biblioteca Municipal on hi haurà urnes. També es pot proposar de forma telemàtica en muroparticipa.com . Sota les fotografies podeu consultar les bases. 

La segona fase és la de Validació Tècnica, del 13 de juliol fins al 6 de setembre, on per part dels diferents departaments de l'Ajuntament es constatarà si les propostes rebudes compleixen amb els requisits mínims d'admissió. El 7 de setembre ja amb totes les propostes validades es procedirà a la realització d'una assemblea participativa, on s'explicaran totes les idees rebudes detallant les que poden ser votades i les que no.

A continuació i per a finalitzar tot el procés de participació ciutadana i de democràcia directa i horitzontal, es donarà pas a la Votació de les propostes seleccionades (del 10 fins el 21 de setembre), havent-hi per a açò estar empadronat en Muro i ser major de 16 anys. La manera de poder fer-ho serà presencialment en l'Ajuntament i amb major comoditat i rapidesa en muroparticipa.com

Kike Pascual, regidor de Participació Ciutadana, conta que "estem contents de constatar el grau d'implicació de la ciutadania en aquest procediment, el que ens indica que som una societat amb anhels col·laboratius, madura i preparada per a assumir més protagonisme dins del funcionament col·lectiu que ens donem les societats democràtiques".