El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la segona fase de les obres d'Entença: tallen fins a Góngora des del 3 de juliol

El tall d'Entença en la segona fase afecta també a part d'Isabel la Católica i Anselmo Aracil
A més del tram fins a Góngora, també Isabel la Católica es tallarà parcialment

Aquest pròxim dimarts 3 de juliol es tallarà al trànsit el carrer Entença des del Mercat fins al carrer Góngora. S'enceta així la segona fase de les obres que renovaran totalment aquest transitat carrer. T'expliquem com afecta aquesta segona fase de les obres al trànsit o als autobusos.

Les obres al carrer Entença van a bon ritme, i l'Ajuntament anuncia que el pròxim dimarts 3 de juliol s'enceta la segona fase de les obres, i que suposa el tall de trànsit des del mercat fins al carrer Góngora.

La primera fase de les obres està en marxa des d'abril, quan es va tallar el primer tram de carrer, des d'Espronceda fins a Isabel la Católica. Excepte algun esglai anecdòtic, com el conductor ebri que es va oblidar que hi havia obres, no s'han trobat "imprevistos importants", segons confirmen des del consistori, i estan complint-se els terminis previstos, que eren d'entre 3 i 5 mesos. Així, l'Ajuntament ha decidit iniciar la segona fase de les obres aquest pròxim dimarts 3 de juliol per tal d'aprofitar "els mesos de l'estiu per avançar aquest tram central de les obres".

I com afectaran les obres al trànsit? Doncs com es pot vore en deteniment en el cartell d'ací a la dreta o en el detall que hem ressaltat des d'Aramultimèdia, els vehicles que vinguen per Entença podran pujar pel carrer Poeta Joan Valls fins a Pintor Cabrera per anar a Santa Rosa; o baixar per Góngora, com fins ara, per anar al centre. El carrer Espronceda, al final d'Entença i el Mercat, continuarà sent en aquesta segona fase de doble sentit de direcció. Cal tindre en compte que les obres també afecten el trànsit en el carrer Isabel la Católica, que quedarà parcialment tallada al trànsit i no es podrà fer tot el carrer de baixada. I és que com es talla la cruïlla d'Isabel la Católica amb Entença, no hi haurà pas de vehicles ni cap a dalt fins Pintor Cabrera, ni cap a baix al carrer Cid, una situació similar a la que en els últims mesos té el carrer Sant Isidre.

Atenció, perquè els canvis també afecten els autobusos urbans, en concret a les línies 1 i 3. La parada d'autobús d'Entença 69 queda eliminada i es trasllada a Pintor Cabrera número 75. Així, la línia 1 arribarà fins a Góngora per anar després al centre; mentre que la línia 3 baixarà per Góngora a l'Alameda de Camilo Sesto per a després pujar per carrer Joan Valls en direcció a Pintor Cabrera i Santa Rosa.

Des de l'Ajuntament recorden que les obres a Entença estan pendents des de més de 40 anys, un projecte que suposa ara una inversió de 2 milions d'euros cofinançats pels fons europeus FEDER i emmarcats dins l'estratègia DUSI per a la ciutat. Una obra que "pretén reconvertir, apostant per la sostenibilitat i la ciutat intel·ligent, aquest carrer central que travessa la ciutat".