El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la setmana de la festa de l'esport local a Alcoi. L'Esport 3D

Alberto Belda i Miguel Juan Reig
Per primera vegada es practicarà Pilota Valenciana

El regidor d'Esports, Alberto Belda, juntament amb el director del Centre d'Esports, Miguel Juan Reig, han contat totes les novetats i dades per a aquesta edició que comptarà amb uns 4.500 esportistes que practicaran 32 modalitats. Totes les novetats dins la notícia

El cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny se celebra a Alcoi la VII edició de l'Esport 3D, les antigues 24 hores esportives amb un format més agradable per a tothom. El regidor d'Esports, Alberto Belda, juntament amb el director del Centre d'Esports, Miguel Juan Reig, han contat totes les novetats i dades per a aquesta edició que comptarà amb uns 4.500 esportistes que practicaran 32 modalitats.

Els dies grans "d'aquesta festa per a tots" començaran el divendres amb el trasllat de la torxa per tots els col·legis. Arrancarà des de les 9 h en Cotes Baixes i arribarà a l'Ajuntament d'Alcoi cap a les 13 h. Participen els 18 centres d'Alcoi i des de l'Ajuntament demanen "disculpes per les molèsties que causaran al trànsit". Ja de vesprada, cap a les 19: 30 h., la torxa eixirà des de l'Ajuntament camí del peveter que estarà situat al Francisco Laporta. La Penya Esportiva Juan XXIII (que complix 50 anys) serà l'encarregada d'hissar la bandera i Octavio Puentes (fundador del Club Gimnàstica 'El Pastoret') encendrà la torxa olímpica que lluirà fins a l'últim moment de l'Esport 3D.

Una de les novetats aquesta edició serà que es jugarà a Pilota Valenciana i per primera vegada també es practicarà skate baix del Col·legi Santa Ana. Un dels objectius, a banda de la pràctica de l'esport autòcton, és refundar el Club Pilota Alcoi. Aquesta modalitat es practicarà al Carrer Enginyer Vilaplana. A banda del Poliesportiu, també es practicarà esport al pavelló de Sant Vicent de Paul, la zona de Petanca d'El Romeral, la Via Verda, la Piscina Municipal 'José Trenzano Alós', les instal·lacions del Club de Billar dalt del Teatre Principal o el Complexe Esportiu Eduardo Latorre.

Altra de les activitats consolidades dins l'Esport 3D és l'Sport Festival, una iniciativa que vol aconseguir que tothom practique esport, encara que no estiga dins de cap club. Un dels esdeveniments més importants del diumenge serà la 10K, organitzada per l'Ajuntament i el Club d'Atletisme Alcoi.

Per tal d'evitar problemes de trànsit i embossaments, hi haurà servei d'autobús urbà durant tot el cap de setmana. Cal recordar que la línia 5 (l'autobús que puja al Poliesportiu i al Cementiri) farà el seu horari habitual i, a més, tindrà un servei especial el divendres i dissabte de vesprada. Aquest servei excepcional serà gratuït.

Activitats prèvies

A banda dels intensos dies de l'Esport 3D, també hi haurà activitats prèvies durant tota la setmana. El dilluns 4 de juny hi haurà ponències en l'Àgora amb la finalitat de conèixer la normativa del futbol i el bàsquet amb Alberto Satorre i Rubén Porras.

El dimarts 5 de juny s'ha organitzat una xerrada / conferència amb Jorge Molina, actual jugador del Getafe de la Primera Divisió del Futbol. Alberto Belda l'ha definit com "un exemple com a esportista i com a persona". El dimecres 6 de juny se celebrarà l'Olimpíada EPI i el dijous 7, El Nostre atorgarà els seus premis anuals.