El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença la Setmana Europea de la Mobilitat a Ontinyent

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i la regidora de Transport, Imma Ibáñez, a la presentació.

La programació s’obrirà amb una ponència de la Portaveu del Govern de Pontevedra, Anabel Gulías, on es parlarà de la transformació de l’espai urbà obrirà.

La Setmana Europea de la Mobilitat es celebrarà entre els dies 16 i 25 de setembre. I la programació començarà amb una ponència per videoconferència de la Portaveu del Govern de Pontevedra, Anabel Gulías Torreiro.

Els actes previstos van ser presentats en roda de premsa per la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i la regidora de Transport, Imma Ibáñez. L’objectiu de la programació és sensibilitzar a la ciutadania en qüestions de mobilitat sostenible, saludable i segura, mentre que el lema elegit per la comissió europea aquest any és «per la teua salut mou-te de manera sostenible».

Segons Sayo Gandia en el cartell es reflexa un plànol d’Ontinyent dins d’un cor com a “símbol de vida” i d’una mobilitat que té com a objectiu el benestar i la salut personal i mediambiental.

El divendres 17, Tono Chamorro i Silvia Simò, persones impulsores del projecte «camins de l’Ordre de Montesa», ens mostraran un recorregut que passa 13 poblacions amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric, cultural i mediambiental de la Comunitat.

Per altra banda, el diumenge 19 tindrà lloc una excursió en bici per la via verda del tren Xitxarra. Els participants es traslladaran en autobús, mentre que les bicicletes ho faran en un vehicle municipal i l’excursió tindrà un trajecte de Biar fins a Agres. La tornada serà amb tren.

El dimecres 22 de setembre, per celebrar el Dia Internacional Sense Cotxes, s’impulsarà una campanya per respectar la velocitat “Ontinyent 30", a més, la policia local muntarà un circuit d’educació vial i una bicicletada pel barri del Sant Rafel. Els xiquets i xiquetes participants al curs d’educació viària amb la Policia Local podran recollir el seu diploma i una samarreta.

Dijous 23 es presentarà el projecte Camins Escolars Segurs. En esta primera edició es promourà la participació de l’alumnat de sis col·legis de primària: La Solana, Bonavista, La Milagrosa, Santa María, Lluís Vives i La Pureza de María, amb l’objectiu de facilitar una xarxa “d’itineraris segurs” que garantisquen als xiquets i xiquetes “desplaçar-se de manera segura i autònoma” des de casa a l’escola, explicava la regidora de Sostenibilitat.

Finalment, el “Park (ing) day” serà la cloenda en la vesprada de dissabte 25 de setembre a l’entorn dels carrers Pare Fullana i Cristòfol Colom del barri de Sant Rafel. Des de l’Ajuntament asseguren que aquesta activitat serà el “plat fort” de la Setmana Europea de la Mobilitat a Ontinyent. Comptaran amb la presencia del conta contes El Gran Jordiet, de la Trocamba Matanusca i del saxofonista Ernesto Aurignac acompanyat del quartet 3+1, entre moltes altres activitats. La regidora convida a la ciutadania a gaudir dels carrers de manera segura i sense vehicles a motor en eixe dia.