El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença l’abril més esperat de tota la història a Alcoi

El Cavall de Sant Jordi ja està al castell / AM

Aquest 1 d'abril es descobrirà el cartell, se celebrarà la Gala 'Vespra d'abril', hi haurà entradetes i lenramada il.luminarà els carrers d'Alcoi

Dos anys sense festes. Es diu prompte, però ha tardat molt temps. Els vestits de festes comencen a eixir dels armaris de cara a la Trilogia de 2022 que sí que se celebrarà després de la sequia festera. Com cada 1 d’abril de “l’antiga normalitat”, el cartell lluirà en la façana de l’Ajuntament alhora que s’encén l’enramada de Festes.

Amb la presentació de les revistes en març per anar obrint boca, el més fester comença amb ‘Vespra d’abril’, el descobriment del cartell de Jordi Sellés i les entradetes que ompliran Sant Llorenç i Sant Nicolau. A les 19:45 h, començarà la Gala al Teatre Calderón i, posteriorment, es descobrirà l’obra d’art a l’Ajuntament.


Hores després se celebrarà la primera jornada del Concurs de Tapes dels Samarita. El 2 d’abril serà el primer dia, mentre que el 9 d’abril serà la segona jornada. Durant la Setmana Santa, també es disputarà el Trofeu Filaes a les distintes instal·lacions esportives municipals. La majoria dels més de 1.400 participants jugaran al Francisco Laporta el 14 i 15 d’abril.


Pocs dies abans de la setmana gran de festes se celebraran les glories. La primera d’elles serà l’adulta, amb arrancada està programada a les 10 h del diumenge 17 d’abril des de l’Ajuntament. Aquest serà el primer acte després de molt temps on es puguen veure dissenys festers als carrers d’Alcoi. A la vesprada se celebrarà la processó del trasllat.


El dilluns 18 serà el dia dedicat als xiquets. El recorregut no canvia respecte als anys anteriors i la glòria infantil començarà a les 12 h des del Partidor. Aquest serà l’últim gran acte abans de les esperades festes que se celebraran del 21 (dia dels músics) fins al 24 d’abril (dia dels trons).