El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comença l’operació 1 d’agost amb 500.000 desplaçaments en la província

Mig milió de desplaçaments a la província en poc més de 24 hores. És l’operació de l’1 d’agost a les carreteres. La província d’Alacant és la que més sinistralitat presenta en les carreteres. La meitat de tots els accidents mortals a la comunitat valenciana han tingut lloc en carreteres alacantines.

Comença l’operació especial de trànsit per l’1 d’agost. Ha donat inici a les 15 hores d’aquest 31 de juliol, i estarà activa fins demà a la mitjanit. En la província d’Alacant es preveuen més de mig milió de desplaçaments, tant de curt com de llarg recorregit. La xifra ascendeix a 1,5 milions a tota la Comunitat Valenciana. I al llarg de tot agost aquesta xifra pot aproximar-se als 10 milions de desplaçaments.

Cal tindre en compte que Alacant és la província amb més sinistralitat en carreteres de tota la Comunitat. En el passat mes de juny hi han hagut 9 víctimes mortals, de les quals 6 van ser en accidents en la nostra província.
Des de principi d'any, ha hagut 47 morts, dels quals 24 han sigut a Alacant, 19 en València i 4 a Castelló. Això sí, cal destacar que les xifres generals de sinistralitat s’han reduït prou, un 36 per cent, respecte al 2018, amb 74 accidents mortals l’any passat en el mateix període.

El Delegat de Govern en el Centre de gestió de Trànsit

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana ha presentat l’operació que ara comença i assegura que “s’utilitzaran al màxim els recursos disponibles”. Així, formen part l’operatiu els agents de l’agrupació de trànsit de la Guàrdia Civil, el personal funcionari del Centre de Gestió de Trànsit, la patrulla d’helicòpters i el personal de manteniment de carreteres. També es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local en els accessos de les grans poblacions.

El centre de gestió de trànsit de valència té una àrea d’influència que comprén la Comunitat Valenciana, Múrcia, i algunes carreteres d’Albacete. La densitat de trànsit en operacions especials suposa vora el 20 per cent de tots els desplaçaments al territori nacional.