El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencem el Rural FilmFest, el primer festival de cinema amb públic després del confinament

Un dels premis del Rural FilmFest / Facilitat per Comunicació Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat

Ací teniu la programació completa.

El festival de cinema Rural FilmFest, com l'any passat, se celebrarà al voltant de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat.

El Rural FilmFest torna un any més per fer-nos gaudir d'un cinema que està fortament vinculat amb el món rural, l'ecologia, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals.

Aquest s'iniciarà a partir del 10 de juliol a les 22 h, en el pati de la Malena, en Banyeres de Mariola, sent el primer festival de cinema d'Espanya en tindre públic des del confinament.

A més a més, dins de la seua programació cal destacar l'estrena de 6 pel·lícules que es projectaran per primera vegada en tot el món: Dry Tears of the Aral, de Danila Volkov (Rússia); Milu’s Corner, de Bíró Bálint (Portugal); Bend or Break, de Isaac Kerlow (EEUU); Way home XI, de Emanuel Bachnetzer (Àustria); Cino, Ian!, de Tobia Passigato (Itàlia); i Just Be, de Susanna Kosa (Alemanya).

Durant tota la setmana que dura el festival, es projectaran 50 pel·lícules de 20 països diferents, amb una duració completa de 12 hores de programació.

Pel que fa al festival, aquest se celebra en diversos pobles de les comarques de l'Alcoià i el Comtat, a l'interior de la província d'Alacant, amb la projecció de pel·lícules en sessions nocturnes a l'aire lliure principalment. L'entrada és gratuïta amb aforament limitat, i s'aplicaran mesures d'higiene i seguretat.

Les projeccions se celebraran diàriament durant set dies consecutius: el dissabte en la plaça del Assut d'Agres i el diumenge en l'IVAM CADA Alcoi, en el mateix horari. La setmana següent hi haurà projeccions a Alcoleja, Benasau, Gorga i Muro, i la clausura del festival de cinema serà al Palau Comtal de Cocentaina el divendres 17. Per a assistir a la projecció de Cocentaina és necessari recollir l'entrada gratuïta prèviament a la Casa de la Joventut del municipi en horari d'11 h a 13 h i de 14 h a 19.30 h.

Aquest any és la seua octava edició, encara que si voleu veure un poc de què es tracta, o solament voleu recordar lo meravellós que va ser l'any passat, podeu vore el resum de la sèptima edició.