El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen a vore's els efectes del pla ARRU a Alcoi amb els edificis rehabilitats

Un dels edificis rehabilitats gràcies al Pla ARRU
Millora la imatge del centre amb edificis rehabilitats gràcies al pla ARRU

Ja es veuen els efectes del pla ARRU a Alcoi, amb edificis rehabilitats a Santa Rosa, l'Eixample i el Centre. Sobretot s'ha notat al centre de la ciutat, on 23 edificis s'han acollit a les ajudes per a rehabilitar les vivendes, i ja es veuen els resultats de les obres.

Santa Rosa, l'Eixample i el Centre d'Alcoi són els tres barris alcoians que s'han beneficiat del pla ARRU, un total de 3,5 milions d'euros per a renovar la cara de la ciutat. El centre és el barri on més ajudes s'han demanat, ja que un total de 23 de les 50 subvencions s'han quedat en aquest barri. I ja es veuen els efectes, com en el carrer Sant Francesc, on fa poc més d'un any va tancar un dels comerços més clàssics, els Ultramarinos, i ara l'edifici ja presenta una façana totalment renovada i un interior que s'ha dedicat a apartaments per a universitaris.

El carrer Entença, pendent d'una remodelació total, també s'ha beneficiat de part del pla ARRU, ja que 5 edificis estan subvencionats per a ser rehabilitats. Per últim, a Santa Rosa són 4 els edificis que ho han demanat ja. En total, ja s'han atorgat 31 llicències d'obres, i 9 estan en tràmits. Tan sols queden 10 edificis que han demanat la subvenció per demanar també la llicència d'obres i reformar l'edifici.

Recordem que el pla ARRU va tindre un èxit aclaparador a Alcoi, on es demanaren el doble de subvencions de les què inicialment estaven previstes. Tot i això, finalment l'Ajuntament va negociar amb les altres dos institucions que aporten diners: generalitat i ministeri de foment, per tal que entraren en la subvenció les 50 vivendes que ho havien demanat. En total s'estima que hi ha 387 famílies que es beneficien de les ajudes del pla ARRU.

Per altra banda, des de l'Ajuntament recorden que s'ha obert un altre grup d'ajudes per a rehabilitar l'interior de les vivendes. Es tracta del pla RENHATA de la conselleria d'Habitatge, dirigit a vivendes anteriors a 1996 o cases que volen adaptar-se per a persones amb mobilitat reduïda. La subvenció cobreix fins al 35 per cent del pressupost protegible, és a dir, fins a un màxim de 4.200 euros. La conselleria destina un total de 3 milions d'euros per aquestes ajudes.