El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen els actes de celebració del centenari d’El Collao a Alcoi

Camp d'El Collao / Ajuntament

Entre altres millores, es pintarà tota la part exterior del Camp i es col·locarà el cartell que replicarà a l’original de ‘CAMPO del COLLAO’ amb lletres d’acer pintades en color gris plata metal·litzat que a més tindran il·luminació interior amb leds blancs.

El Collao és el cinqué camp més antic d'Espanya.

‘El teatre dels somnis’ de l’Alcoyano celebra els seus primers 100 anys de vida. Ajuntament i Diputació milloraran el camp municipal en l’any del seu centenari. El primer dels actes serà el descobriment d’una placa commemorativa aquest divendres 27 d’agost a les 21 h, mitja hora abans del començament del debut en lliga de l’Alcoyano davant el Betis Deportivo.

A més d’aquest acte, hi haurà més al llarg de tot l’any per commemorar que el 28 d’agost de 1921 va ser inaugurat. A banda de reconeixements, també s’invertirà en la seua millora.


Millores


El projecte inclou la reforma dels lavabos de Gol A i Gol B, millorant-los i fent-los accessibles, també es millorarà la zona d’accés a Gol B, amb treballs d’adaptació en la porta, nova col·locació de porta de separació d’accés públic de la zona d’ús restringit i millora de l’accessibilitat en l’accés des de l’exterior.

Així mateix es millorarà la grada de Gol B, que s’impermeabilitzarà i se li aplicarà un tractament anti corrosió. A més es reformaran les instal·lacions interiors dels bars de Gol A i Gol B, es pintarà tota la part exterior del Camp i es col·locarà el cartell que replicarà a l’original de ‘CAMPO del COLLAO’ amb lletres d’acer pintades en color gris plata metal·litzat que a més tindran il·luminació interior amb leds blancs.


El Govern Municipal d'Alcoi ha previst dur a terme un projecte de reforma i millora de les instal·lacions de El Collao que se sumaran a les que ja es van fer l’any passat i que van propiciar una millor imatge en els partits de la Copa del Rei.


El projecte té un cost total de 132.305,54 euros, dels quals la Diputació d’Alacant aportarà el 58% és a dir 77.224,08 euros mitjançant la convocatòria d'ajudes econòmiques als Ajuntaments i Entitats d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi (EATIM) de la província, per a la construcció, millora, ampliació o reforma d'instal·lacions esportives municipals: Pla + Esport 2021. L’Ajuntament d’Alcoi invertirà la part restant, 55.081,46 euros.


Alberto Belda, regidor d’Esports, indica que, “des del Govern Municipal estem treballant per tindre les millors instal·lacions esportives municipals possibles i com no podia ser d’altra manera, també anem endavant amb un projecte per adequar El Collao i tindre les instal·lacions que es mereix l’afició. També és important assenyalar que durant tot un any farem diversos actes per celebrar el centenari d’El Collao”.

Història


En 1921 el clàssic camp d’estil anglés fou inaugurat. El 28 d’agost de fa 100 anys. Es va fer un festival a benefici dels soldats alcoians ferits en la guerra d'Àfrica, participant la banda de música del Regiment Biscaia i la banda de la Creu Roja local. Va haver-hi proves atlètiques i un partit de futbol entre una selecció local contra l'equip del Regiment Biscaia.


Cal destacar que El Collao és el cinqué camp més antic d’Espanya, tan sols superat per El Molinón de Gijón, El Rubial d’Águilas, El Camp d’Esports de Lleida i La Murta de Xàtiva.