El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen les demolicions a la placeta de les Eres per a poder construir habitatges socials

Números 102 i 104 del carrer Sant Mateu.

Ja s'ha iniciat la demolició dels números 102 i 104 del carrer Sant Mateu, un espai que pròximament serà ocupat per un bloc d'habitatges socials i col·laboratius, la primera iniciativa d'aquesta mena mampresa en Alcoi en els darrers 30 anys.

Aquest espai se suma a altres dos a la ciutat d'Alcoi, als carrers Casablanca i Sant Joan- on l'Ajuntament d'Alcoi té previst construir una trentena de noves vivendes públiques. En total es crearan 4 habitatges al carrer Casa Blanca, 4 al carrer Sant Joan i 20 habitatges sota el nom «Eres Habitatge» en la placeta les Eres. En aquestes últimes s'apostarà per crear habitatges col·laboratius, que incloguen espais comuns, jardí interior, una ludoteca i un hort social.

El pressupost aproximat del projecte són dos milions d'euros, dels quals el consistori d'Alcoi aportarà 240.000 €. La Conselleria valenciana d'Habitatge aportarà 270.000 euros, mentre el Ministeri de Foment finança 540.000 euros, tots dos a través del segon Pla ARRU. El milió d'euros restant és finançat pels fons europeus Feder de la Unió Europea, a través de l'estratègia DUSI.