El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen les obres de la segona comissaria d'Alcoi

Planol de les dependències de la nova comissaria a la placeta de les xiques
Està a la placeta de les Xiques i acollirà tots els tràmits administratius i tramitació de DNI

Una vegada estiguen finalitzades, Alcoi serà un dels pocs municipis que "sense ser gran ciutat o capital tinguen més d'una comissaria de policia nacional". La tramitació de DNI i passaport es traslladarà al centre, i les denúncies i detencions es mantindran en la comissaria del carrer Perú. Les obres s'han adjudicat per 49.500 euros i estaran acabades en dos mesos. 

La nova comissaria està a la placeta de les Xiques, en ple centre de la ciutat. Quan estiga en marxa acollirà tots els tràmits administratius, com ara la tramitació de DNI i passaports; mentre que a la comissaria del carrer Perú s'atendran denúncies i detencions.

El regidor de seguretat Raül Llopis puntualitza que"no es tracta d'un trasllat, sinó de la creació d'una segona comissaria". Quan la nova comissaria estiga operativa Alcoi serà "de les poques poblacions que sense ser gran ciutat o capital tinguen més d'una comissaria de policia nacional, demostrant l'aposta del Govern local per dinamitzar el centre de la ciutat".

Des del consistori expliquen que les obres s'han adjudicat per 49.500 euros a l'empresa constructora ELASA, "xifra sensiblement inferior als vora 60.000 € estipulats inicialment a la memòria de les obres". La comissaria s'ubicarà a la planta baixa de l'edifici, on es farà una sala de reunió, un despatx de direcció i diferents zones d'atenció al públic i espera. Les obres preveuen també millorar l'accessibilitat en tot l'edifici. A més d'atendre tràmits administratius, Raül Llopis diu que "s'estan estudiant nous serveis que també suposarien atraure públic comarcal".

Pel que fa a la seguretat, la nova comissaria comptarà amb un sistema de videovigilància i un altre antirobatori, a més d'una xarxa pròpia de telecomunicacions i informàtica. Un agent de la policia farà guàrdia a l'entrada durant el dia, i a partir de les 20 hores una patrulla freqüentara la zona cada dos hores.