El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen les obres per adequar l'entorn de l'estació de tren d'Alcoi

En principi sempre hi haurà un carril de trànsit obert mentre duren les obres.
 

L'objectiu és millorar l'encreuament entre l'avinguda Tirant lo Blanc i el carrer Primer de Maig, alineant les voreres i els carrils. També s'enjardinarà i obrirà a la ciutat una zona en desús just abans de l'estació, s'ampliaran les voreres i s'incorporarà mobiliari com bancs o la marquesina de l'autobús urbà. Les obres duraran tot l'estiiu.

Aquest 25 de juny han començat a l'estació de tren d'Alcoi les obres per adequar tot l'entorn. Tenen un pressupost de quasi 216.000 euros, cofinançat al 50 per cent amb fons europeus. Les obres les fa l'empresa TELMEX Tecnologia General 21 S.L. amb un projecte redactat per l'arquitecte Pau Briet.

L'actuació afecta un total de 3.975 metres quadrats, amb unes obres que s'allargaran tres mesos. L'objectiu principal és reordenar els carrils a la zona, ara desalineats, i facilitar l'accés a l'estació i al pàrquing, com es pot apreciar en el plànol facilitat per l'Ajuntament.

"En general, es vol contribuir a ordenar tota aquesta zona, que es troba en un estat de deteriorament, especialment en l'àmbit que comprén l'aparcament de l'estació, amb multitud de pegats, fruit de reparacions anteriors", expliquen des de l'Ajuntament.

També tenim una zona en desús a prop de l'estació que netejarà, desbrossarà i s'enjardinarà, i s'obrirà a la ciutat amb un canvi en el traçat de la tanca que rodeja les vies. Des del consistori expliquen que aquesta zona, propietat de Renfe, està descuidada i sense cap ús, tot i que és una zona molt visible des de l'avinguda de Tirant lo Blanc. Aquesta intervenció "presenta una bona oportunitat per enjardinar i millorar aquest punt, oferint una millor cara de presentació en l'entrada a la ciutat des del nord".

L'actuació també suposa una ampliació de la vorera en eixe tram de carrer, nou mobiliari com bancs, papereres i una parada d'autobús, la renovació de tota la tanca perimetral de les vies i l'andana, i la reurbanització de l'entorn més pròxim "redefinint-lo principalment per a ús de vianants".