El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comencen les visites guiades al refugi antiaeri de Cocentaina i el Palau Comtal

Ruta guiada al refugi / Ajuntament de Cocentaina

Com a novetats, cal destacar la inclusió de la Ruta de la Muralla, una altra d’astroturisme o turisme astronòmic i la Ruta dels Campaners

Amb totes les mesures higièniques i sanitàries, l’Ajuntament de Cocentaina ja ha iniciat les seues visites guiades amb grups reduïts de menys de 15 persones.

Cocentaina ha organitzat les rutes guiades, que es podran gaudir fins a desembre. A banda de la visita al Refugi antiaeri, dintre d’aquesta programació, treballada des de la Regidoria de Turisme, es preveu l’obertura dels principals baluards turístics de la localitat com són els castells de Cocentaina i de Penella, el Refugi Antiaeri i el Palau Comtal.

Per una altra banda, el programa de visites també inclou cada mes una ruta temàtica distinta enfocada a donar a conèixer Cocentaina el ric patrimoni que atresora la localitat des del punt de vista cultural, mediambiental o gastronòmic. Com a novetats, cal destacar la inclusió de la Ruta de la Muralla, una altra de turisme astronòmic i la Ruta dels Campaners, per a conèixer de primera mà el toc de campana, el qual aspira a ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

El nombre de participants dels diferents grups s'anirà adaptant a les regulacions d'aforaments en les normes legislatives relatives a la gestió de l'actual pandèmia. A hores d’ara, el màxim són 15. La inscripció es pot formalitzar en la plataforma de venda de tiquets entrades.cocentaina.es, encara que totes les activitats d'aquesta programació turística són gratuïtes.

Iván Jover, regidor de l'àrea de Turisme, destaca la importància d’aquest programa de visites com "una aposta segura per atraure visitants a la localitat mitjançant la difusió del ric patrimoni que atresora Cocentaina".