El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comerços que van tancar durant l'estat d'alarma es beneficiaran de les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç II’

Alcoi / AM

S'espera que les ajudes es facen coincidir amb la campanya de Nadal.

L'Ajuntament d'Alcoi ha informat que s'han presentat al voltant de 100 comerços a les ajudes ‘Reactiva Alcoi Comerç II’. Aquestes van dirigides a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. S'espera que les ajudes es facen coincidir amb la campanya de Nadal.

Les ajudes van dirigides a comerços que van haver de tancar durant l'Estat d'Alarma a causa de la situació generada per la Covid-19. Les subvencions, en règim de concurrència competitiva, tenen la forma d'ajudes a fons perdut i es donaran una vegada s'adjudiquen. A més a més, les ajudes són compatibles amb altres subvencions. L'ajuda per a cada negoci és de 1000 euros, i el beneficiari es compromet a aplicar-la mitjançant descomptes en les compres dels seus clients de fins al 25% amb un màxim 20 euros de descompte per compra per client i dia.


El descompte vindrà en el tiquet de compra i servirà com a justificant de l'ajuda. La possible inversió de 600.000 euros en el comerç local es calcula tenint en compte que 150.000 euros (1.000 per establiment sumant les dues edicions) és el 25% de 600.000 euros.


La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, destaca que "aquestes ajudes arriben per reforçar tant al comerç com a la ciutadania en una campanya tan importat com és la de Nadal. Els comerços obtenen uns ingressos al mateix temps que la clientela té descomptes, el benefici es doble". La regidora explica que "el consum local és la millor manera d'ajudar a aquests negocis que cada vegada que obrin la persiana, donen vida als nostres carrers, que són d'ací, d'Alcoi, i que necessiten a tota la ciutadania per a continuar oberts".