El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís acusa RENFE de canviar els vagons de la línia Alcoi-Xàtiva per altres menys moderns

Comboi 592.2 de RENFE fent el servei Alcoi-Xàtiva. Imatge via blog El Socarraet
La coalició nacionalista assegura que s'han canviat els combois pels de la línia de rodalia València - Caudiel, que no estan modernitzats

Asseguren que s'han canviat els vagons de la línia d'Alcoi, per un model anterior que està per actualitzar i que cobrien la línia de rodalia València-Caudiel. Un canvi que, segons denuncia Compromís, reduirà fins a 20 minuts la majoria dels trajectes. Ho consideren una conseqüència del "suposat AVE a Castelló", així com un "nou engany del govern de Rajoy als valencians".

Asseguren que és una conseqüència de la inauguració del "suposat AVE a Castelló" que ha afectat molt negativament a la línia de tren Alcoi-Xàtiva. Així ho diu el portaveu comarcal de Compromís a la Vall d'Albaida, Nico Calabuig, qui explica que amb aquest canvi es redueix fins a 20 minuts el temps en alguns trajectes, perquè els combois no poden anar més de pressa.

Segons explica Nico Calabuig, al tram València Nord-Sagunt s'utilitza un sistema de seguretat conegut com a ASFA Digital, necessari perquè circulen els trens de l'AVE. Aquest sistema "el tenen instal·lat els trens de la sèrie 592.2, que són els que actualment circulen per la línia d'Alcoi, però no els trens de Rodalia, que són de la mateixa sèrie 592, però que no van ser modernitzats a finals dels 90, que cobreixen el trajecte València Nord - Sagunt - Caudiel". Així les coses, assegura que "Renfe Operadora ha decidit canviar els vehicles de la línia: els modernitzats, que prestaven servei a la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, passar-los a fer els serveis de Rodalia a Caudiel i els que continuen tal com fa vora 35 anys, passar-los a prestar servei a la línia d'Alcoi."

Calabuig assegura que aquest canvi suposa retards de 20 minuts en almenys el 70 per cent dels serveis, "ja que com que no han estat millorats, la velocitat màxima que poden agafar aquests trens és menor. Per tant, als trens directes del tram Xàtiva-València es veu reduïda en 20 km/h (de 140 a 120); cosa que redundarà en una pitjor qualitat del servei, ja que aquests trens tenen seients per a serveis de rodalia i no per a mitjanes distàncies de més de dues hores com és el cas, no estan ben insonoritzats i, el que és més greu, no estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. En definitiva, són vehicles que estan totalment obsolets per al segle XXI".

Des de Compromís asseguren que portaran el tema al Congrés dels Diputats mitjançant una pregunta del portaveu Joan Baldoví.