El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi aconsegueix subvencionar la rehabilitació de vivendes buides per a lloguer públic

El centre, una de les zones on és més necessària la rehabilitció de vivendes / AM

Aquesta mesura pretén facilitar l'accés al lloguer de l'habitatge a la gent jove, parelles, entre d'altres col.lectius

El govern socialista ha acceptat la proposta de Compromís al pressupost municipal de 2021 per tal de subvencionar la rehabilitació del parc de vivendes amb la finalitat de facilitar el lloguer públic.

Segons la formació valencianista, aquesta mesura pretén facilitar l'accés al lloguer de l'habitatge a la gent jove, parelles, entre d'altres i facilitar l'eixida al mercat de lloguer d'habitatges actualment buits.


A continuació podeu llegir el comunicat complet de Compromís Alcoi:

Acceptada la proposta de Compromís: subvencionar la rehabilitació d'habitatges buits per a lloguer públic


Una de les propostes de Compromís al pressupost de 2021 amb la clara intenció d'augmentar el parc d'habitatges amb lloguer públic.

Màrius Ivorra portaveu de Compromís a l'ajuntament ha anunciat l'acord amb la regidoria d'habitatge, per a la creació d'un pla que facilite l'accés al lloguer de l'habitatge a la gent jove, parelles, entre d'altres i facilitar l'eixida al mercat de lloguer d'habitatges actualment buits.

D'aquesta manera, volem aconseguir omplir habitatges buits a la ciutat que d'altra forma tenen més complicat incorporar-se al mercat immobiliari. A més, es pot inscriure un habitatge que estiga en bones condicions i no necessite la subvenció per a fer la reforma.

Aquest pla consisteix a subvencionar amb una quantia de 15.000?€ als propietaris d'habitatges que almenys a l'últim any no hagen estat ocupats, per realitzar les adequacions necessàries a l'habitatge per a la seua posada en lloguer i es realitzarà una assegurança de lloguer a favor del propietari.

Per altra banda l'ajuntament d'Alcoi, es compromet a analitzar l'estat de l'habitatge i facilitarà gratuïtament, un informe i una taxació del preu de lloguer. També seleccionarà als inquilins i elaborarà el contracte d'arrendament. A més es compromet a retornar l'habitatge en bones condicions i assessorarà el propietari per a tramitar el certificat d'eficiència energètica. L'acceptació tant del lloguer suggerit per l'ajuntament, com dels inquilins seleccionats serà un dels requisits a complir pels propietaris.

Amb aquest pla es pretén incentivar l'ocupació de lloguer a preus assequibles del gran nombre d'habitatges que actualment estan buits a la nostra ciutat. Aquests habitatges, amb una actualització i amb el suport municipal per augmentar la seguretat jurídica per a l'arrendador garantint el cobrament de la renda, passaran a formar part de la borsa de lloguer públic de la ciutat.

Per a Compromís facilitar l'habitatge de les alcoianes i alcoians és prioritari, i sobretot a aquests moments en què la crisi de la Covid-19 està colpejant la nostra ciutat fortament.