El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi anirà en solitari a les eleccions locals, i ofereix un pacte a Guanyar però després dels comicis

El grup municipal de Compromís Alcoi. A l'esquerra el candidat Màrius Ivorra, i al seu costat l'actual regidora Begonya Doménech

No veuen clara la confluència prèvia a eleccions "analitzada la situació de divisió interna i lluites de poder existents en les confluències que conformen Guanyar"

Compromís Alcoi confirma que es presenta a les eleccions en solitari i amb l'actual marca nacionalista, composta pel Bloc, Iniciativa i Els Verds. Responen així a Guanyar Alcoi, després que la plataforma on a hores d'ara s'integren membres d'Esquerra Unida, Podem i independents, proposara a Compromís una confluència electoral. Això sí, Compromís deixa la porta oberta a un possible pacte però després de les eleccions, "un pacte conjunt que aporte al municipi polítiques realment d'esquerres".

La regidora de Compromís Alcoi, Begonya Doménech, no veu clara la confluència "ara per ara, i analitzada la situació de divisió interna i lluites de poder existents en les confluències que conformen Guanyar". Però recorda també que Compromís ja és una coalició de partits, "i que qualsevol col·lectiu té l'opció d'unir-se a ella tal com ha succeït en moltes poblacions del País Valencià. Som una organització oberta, que suma interessos comuns".

Així les coses, Compromís es presenta, com ja va anunciar en el seu dia, amb Màrius Ivorra com a candidat a l'alcaldia d'Alcoi. Amb el Partit Socialista (que repeteix amb Toni Francés), i el Partit Popular (que ha presentat per sorpresa al periodista Quique Ruiz), són els tres partits que ja han anunciat els seus candidats. Queda per decidir-se Ciutadans, i la resta de forces d'esquerra: Podem i Esquerra Unida. Tots dos aposten per la confluència però sembla que no troben el camí.