El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi anticipa problemes per al nou autobús urbà híbrid

El nou autobús híbrid porta en període de proves des d'aquest 11 de març.

El vehicle en qüestió és un Volvo 9700 de 12 m. Pot funcionar en elèctric en alguns trams amb una velocitat màxima de 30 km/h i un estalvi de combustible del 25%.

El grup municipal de Compromís s'ha afanyat a posar en dubte la idoneïtat del nou autobús urbà híbrid, el qual cobrirà en proves -i durant els pròxims 6 mesos- la línia 3 entre la Zona Nord i Batoi. Anticipen que la gran envergadura del vehicle originarà problemes en la circulació.

Els problemes es podrien donar en tres punts concrets del barri de Santa Rosa: al carrer Santa Rosa per a girar cap a Jaume el Conqueridor, a l'altura del col·legi Sant Vicent Paül per a girar cap a la Colònia d'Aviació, o en baixar per Joan de Joanes i girar buscant Santa Rosa. Aquests són els emplaçaments on els vehicles de l'actual flota (de menor envergadura que el nou autobús híbrid), ja troben problemes per a circular.

"Aleshores pensem que aquesta unitat hibrida trobarà grans dificultats per poder prestar el seu servei adequadament als carrers d'Alcoi, i per tant els resultats que puguen obtenir-se de la prova pilot, no seran del tot fiables", puntualitza el portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra.

Antecedents

Des de la formació recorden que la idea d'implementar unitats híbrides a la flota d'autobusos va nàixer per iniciativa de l'exregidor de Compromís Paco Blay durant la legislatura passada. "Proves com aquesta ja n'hem tingut alguna amb cap resultat; continuen circulant vehicles grans, pesats, antics i molt contaminants".