El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi presentarà el 9 d'octubre el seu nou col·lectiu juvenil

Adrià Mompó és militant de Compromís i estudiant de Ciències Polítiques

La presentació tindrà lloc el dimarts 9 d'octubre a les 10.30 h, amb l'esmorzar que la formació celebra tradicionalment al passeig Ovidi Montllor (davant del monument).

Hem parlat amb un dels futurs membres, Adrià Mompó, perquè ens conte els reptes que afronta el col·lectiu, i el paper dels jóvens de cara al futur polític en la nostra ciutat.

Ja fa vora tres anys que l'agrupació local de Compromís a la nostra ciutat no disposa d'un col·lectiu per a jóvens. Les corresponents assemblees es van deixar de celebrar i el grup va cessar la seua activitat.

La formació valenciana ha optat ara per a reprendre l'activitat a través de "Joves amb Compromís", un col·lectiu cridat a constituir-se com un fòrum per a joves amb inquietuds polítiques i culturals valencianistes. La propera diada del 9 d'octubre és el dia escollit per a donar a conéixer el grup, concretament amb el tradicional esmorzar que Compromís celebra des de fa uns anys al passeig Ovidi Montllor.

Adrià Mompó, militant de base de Compromís i estudiant de Ciències Polítiques, serà un dels encarregats de presentar en societat a "Joves amb Compromís". Comenta que fins a la celebració de la seua primera assemblea el grup no estarà constituït formalment, per tant encara no s'ha fet la selecció de càrrecs.

Reptes i context polític a la ciutat

Dins dels reptes que es planteja la futura formació s'inclou la mobilització de l'electorat juvenil. "Som conscients de la gran massa social de jóvens progressistes que tenim a Alcoi"; l'objectiu segons Mompó és "fer que els jóvens es decanten per una opció estrictament progressista valenciana, com ara Compromís".

A la pregunta de si creu que entre els jóvens impera una desafecció per la política, Adrià reconeix que "si no existeix una major mobilització és per la falta de mecanismes o col·lectius en que poder participar, ser escoltat i proposar iniciatives". Un buit que "Joves amb Compromís" podria suplir, ja que els seus futurs membres coneixen les inquietuds del jovent alcoià.

Davant de la perduda de protagonisme que Compromís ha patit entre l'electorat progressista d'Alcoi, Mompó es mostra "amoïnat" pel fet que la formació nacionalista no tinga en la nostra ciutat les mateixes expectatives que a la resta del País Valencià. "Mentre que la cosa avançava en ciutats com València o en la Generalitat Valenciana, sembla que en Alcoi ens hem quedat una mica endarrerits" reconeix el jove militant. No obstant això, confia que la formació puga créixer en votants de cara a les pròximes eleccions locals, i encara que, "si bé no per a guanyar-les, almenys per a entrar en algun pacte de govern i començar a treballar".