El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi considera que Rodes pot ser un gran projecte inviable de mantenir 

La regidora de Compromís Alcoi, Elisa Guillem

Comunicat íntegre de Compromís Alcoi on dubten de la viabilitat econòmica del projecte a l'Illa de Rodes. La regidora Elisa Guillem considera que ha de ser autosuficient i que no requerisca molts recursos municipals. 

Ja s'ha fet públic el projecte guanyador per a l'Illa de Rodes, i des de part de l'oposició han mostrat els seus dubtes. Ara Compromís considera que el projecte té un gran risc, i és el de no comptar amb inversions suficients per al seu manteniment o per a garantir el seu ús. A continuació, el comunicat íntegre de Compromís Alcoi i la seua regida Elisa Guillem.

 

Compromís Alcoi preocupat per la viabilitat econòmica de Rodes
 

La regidora de Compromís Elisa Guillem avisa del perill dels grans projectes sense viabilitat econòmica

Elisa Guillem ha manifestat la seua preocupació pels passos seguits al projecte de Rodes pel Psoe, i declara «A Compromís pensem que el projecte de Rodes no és sols una obra pública que inaugurar prop d'unes eleccions, pensem que és el futur de l'economia de la ciutat, i recordem que un Parc Tecnològic era el projecte acordat i consensuat amb el Psoe, la passada legislatura, amb la intenció donar impuls i estabilitat a llarg termini a l'economia de la ciutat.»

Amb les seqüeles econòmiques de la crisi de la COVID-19, i la crisi del 2008 de la que encara no ens hem acabat de recuperar, les xifres d'atur a la nostra ciutat són esgarrifadores; actualment prop de 6000 aturats i 4000 en ERTOS. Ara més que mai, el que necessita Alcoi és un impuls econòmic sòlid, creador de nous llocs de treball de qualitat. El parc tecnològic de Rodes és vital per tal de trencar aquesta tendència creixent de les xifres d'atur.

Per a Elisa Guillem la rehabilitació de l'illa de Rodes «no ha de ser un gran projecte que inaugurar per l'alcalde de torn, com passava en les grans obres i parcs realitzades a la nostra ciutat en anteriors governs, que al pas del temps són inviables per a mantindre i queden sense ús ni manteniment per manca de fons públics. Tots tenim presents els grans parcs, que pateixen del manteniment adequat, el teatre principal que requereix obres d'adequació que no arriben...»

«Rodes ha de ser en gran part autosuficient i requerir els mínims recursos de l'Ajuntament d'Alcoi, que ja té moltes despeses que assumir a la ciutat» Comenta la regidora Elisa « a més el seu funcionament ha de generar un volum important d'economia a la ciutat, que el faça un pol d'atracció per a empreses punteres valencianes i europees. Tot açò no és treball d'una legislatura, calen anys i hem perdut ja molts. És per això que pensem imprescindible que, per tal que els 11 milions d'euros que s'invertisquen a Rodes siguen útils per als alcoians/es i no caure en les errades d'anteriors governs, cal assegurar el funcionament econòmic de Rodes i d'Alcoi a llarg termini. Ara més que mai Alcoi necessita llocs de treball, estem parlant del futur econòmic de la nostra ciutat.»