El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi creu que el PSOE no ha apostat pel medi ambient i que la seua estratègia judicial amb Alcoinnova ha sigut "una cortina de fum"

La regidora de Compromís Alcoi, Anna Climent
La coalició nacionalista manté la seua postura a favor d'Alcoinnova però "la ubicació escollida atempta contra el medi ambient i per tant no és la correcta"

Asseguren que ja advertiren que "la gestió judicial que estava fent-se del tema no era l'adequada, i el temps ens ha donat la raó". I consideren que l'única via és apel·lar al perjudici mediambiental, "la línia per la què no va apostar el PSOE en el seu moment". Compromís aposta per Alcoinnova però no comparteix la ubicació plantejada a la Canal.

I continuen les reaccions per la nova sentència a favor del projecte Alcoinnova. Si tant PP com Ciutadans han demanat que s'inicie el projecte, des de Compromís continuen amb el recel per la ubicació, que consideren incorrecta. Pel que fa a l'últim recurs del consistori alcoià rebutjat per la justícia, la regidora de Compromís Anna Climent diu que "ja vam advertir al govern de Toni Francés en la passada legislatura que la gestió judicial que estava fent-se del tema no era l'adequada, i el temps ens ha donat la raó, l'estratègia dels recursos presentats no tenia cap futur".

Per a Compromís, l'única via que pot funcionar és exigir que les màquines no entren a la Canal incidint en el perjudici ambiental. De fet, Anna Climent assegura que "Compromís es manté en la seua postura, Alcoinnova és un projecte important per a la ciutat i per a la comarca però la ubicació escollida atempta contra el medi ambient i per tant no és la correcta. El fons de la qüestió sempre ha sigut i és el medi ambient i eixa és la línia per la què no va apostar el PSOE en el seu moment". És per tot açò que la regidora de Compromís considera que "el govern de Toni Francés ha estat malbaratant els diners dels alcoians en vies judicials que sabia que no arribarien a cap lloc amb una intencionalitat clara".