El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana que al PGE es marque el sòl de Rodes i de les fàbriques del Tossal com a Terciari

Fàbrica d'El Tossal / Compromís
La regidora Sabina Gregorio sosté que, en el cas de Rodes, poden "adaptar-se al model de Parc Tecnològic Urbà ampliat que sempre hem proposat en Compromís"

El partit que lidera David Abad a Alcoi ha mostrat una postura contraria a alguns aspectes del PGE que ha presentat el govern socialista a Alcoi. Les desavinences se centren en tres zones: l'illa de Rodes i els edificis adjacents, la zona del Tossal i el Molí Albors.

Quant a Rodes i les cases adjacents, la regidora Sabina Gregorio sosté que "hem plantejat que eixa zona es marque com a sòl Terciari. Però no només l'illa de Rodes, sinó ampliat les illes de cases adjacents, ara catalogades com a nucli històric, per tal que puguen adaptar-se a eixe model de Parc Tecnològic Urbà ampliat que sempre hem proposat en Compromís". Amb el PGE proposat pel PSOE, l'illa de Rodes apareix marcada com a Sòl Urbà Residencial d'alta densitat. Compromís sosté que amb la proposta del PSOE, "en qualsevol moment es podria fàcilment destinar part de l'espai a vivendes".

Altra demanda que tenen els de David Abad és que la zona del Tossal no es considere sol industrial, com ara està identificat al PGE proposat pel govern. Compromís sosté que "es puga convertir en sòl Terciari, amb les mínimes limitacions possibles perquè la iniciativa privada puga fer processos de regeneració". Sobre la zona del Tossal, Compromís continua dient que "l'Ajuntament haurà de procurar millorar els accessos tan de vianants com de vehicles a eixe espai de baix del pont del Viaducte que ara es troba en tan deteriorat i que amb eixa proposta demostra que no té cap projecte per regenerar-lo".

Altra desavinença entre Compromís i PSOE respecte al PGE és el "Moli Albors". Des de Compromís sostenen que continua sense estar ni protegit ni inclòs dintre del catàleg del patrimoni històric. La formació que lidera Abad a Alcoi conclou dient que "això ens ha fet veure que tot el treball que va realitzar el nostre regidor Paco Blay en la passada legislatura ampliant el catàleg de 200 figures protegides a 500, en l'actual PGE ha quedat reduït a un centenar. Ens fa molta por pensar en què el patrimoni històric arquitectònic puga estar a la lliure disposició de l'especulació urbanística".