El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana que se suspenguen els actes públics dels Reis Mags davant l'alarmant pujada de casos de COVID

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi /AM
  • La formació d'Ivorra insisteix que ees dades aportades per Salut Pública indiquen que a 28 de desembre, hem passat de 235 a 647 casos per cada 100.000 habitants, situació de molt alt risc.
  • També demanen major control policial i el foment del teletrball

La formació política Compromís Alcoi s'ha mostrat molt preocupada perquè l'àrea de Salut es troba en nivell 3 d'Alerta Sanitària, o el que çes el mateix, amb transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix la capacitat de resposta del sistema sanitari. En pocs dies s'ha superat els 640 casos per cada 100.000 habitants i reclamen més intervenció per part de l'Ajuntament. De moment i de manera urgent, sol.liciten que se suspenguen els actes públics relacionats amb els Reis Mags i que puguen congregar persones al carrer.

La situació és molt greu tal com va avançar dissabte ARAMULTIMÈDIA, contant la saturació i els problemes reals que ja es perceben a l'Hospital d'Alcoi. Les reaccions des dels partits polítics han començat a arribar. El comunicat de COMPROMÍS ALCOI remés als mitjans de comunicació aquest diumenge és molt clar i proposa les següents accions. El reproduïm íntegre:

En les últimes setmanes hem assistit a la proliferació de casos de COVID 19 en Alcoi i a pobles de la comarca. Les dades aportades per Salut Pública indiquen que a 28 de desembre, hem passat de 235 a 647 casos per cada 100.000 habitants, situació de molt alt risc. Només en els últims dies hi ha més de 50 nous positius al nostre hospital.

A més, els resultats de les anàlisis efectuades en les aigües residuals de les últimes setmanes mostren uns índexs preocupants de les restes de Covid-19 a la ciutat.

Segons les dades publicades per la GVA, la nostra àrea de salut es troba en Nivell 3 d'Alerta Sanitària, és a dir, transmissió comunitària no controlada i sostinguda que excedeix la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari.

És per això que des de Compromís per Alcoi demanem al govern local de Toni Francés incrementem les mesures de control per frenar la propagació la Covid-19 a la nostra població. Mesures que haurien d’estar en vigor durant els pròxims 15 dies, des de demà que acaben les que va prendre el govern local el passat 23 de desembre: 

 

•    Suspensió de tots els actes municipals públics festius. 


•    Intensificar el control policial per assegurar el compliment d’aquestes mesures.


•    Informació puntual, transparent i diària per a que els alcoians i alcoianes puguen conèixer de primera mà la situació de la ciutat.


•    Reunions fins a un màxim de 6 persones excepte per als Grups de Convivència Estable (GCE).


•    Prohibició de fumar en terrasses.


•    Evitar els espais tancats en els quals es desenvolupen activitats incompatibles amb l'ús de màscares.


•    Fomentar al màxim el teletreball i afavorir  torns escalonats en treballs que requereixen activitat presencial.


•    Limitacions d'aforament o ajornaments (10 persones en enterrament i en cementeri 20 persones).


•    Visites limitades i supervisades en centres sociosanitaris.


•    Es tanquen tots els espais culturals i esportius municipals del municipi.


•    Es recomana que els congressos, trobades, reunions de negoci, conferències, seminaris i altres esdeveniments professionals només es poden realitzar de manera telemàtica.


•    Zones exteriors de restauració: Aforament de l'exterior al 50%, amb grups de clients separats i asseguts, subjectes a les condicions de reunions (6 persones).


•    L’activitat acadèmica obligatòria (escoles i instituts) continua amb normalitat, si bé es recomana als pares, mares o altres persones acompanyants que es reforcen les mesures individuals d’autoprotecció a l’entrada i eixida dels centres docents (estada pel temps mínim necessari i amb les mesures adequades- mascareta, distància, etcètera).

Finalment des de Compromís per Alcoi, volem fer un crida a la serenitat i a la calma, és imprescindible seguir les recomanacions i complir la normativa. Recordem portar la mascareta de manera obligatòria, respectar la distància de seguretat i llavar-nos les mans de manera freqüent .