El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana renovar una xarxa d’aigua potable “prou desastrosa” amb una subvenció de Conselleria

Aigua / AM

Les subvencions de la Conselleria de Transició Ecològica arriben fins a 2 milions en fons per als ajuntaments

La formació de Màrius Ivorra a Alcoi exigeix al govern municipal renovar la xarxa d’aigua i que no deixe perdre una subvenció per part de la Conselleria de Transició Ecològica. Segons Compromís, la xarxa és “prou desastrosa amb canonades de fibrociment, amb una xarxa on es perd un de cada tres litres d’aigua tractada”.

A continuació podeu llegir el comunicat complet de Compromís Alcoi:

Compromís exigeix al Govern que no perda la subvenció per a renovar la xarxa d’aigua potable


El regidor i portaveu de Compromís Màrius Ivorra ha declarat «la situació de la nostra xarxa d’aigües potables és prou desatrossa, amb canonades de fibrociment, amb una xarxa on es perd un de cada tres litres d’aigua tractada. Ara és el moment de presentar un projecte integral per a la renovació de la xarxa i millorar-la. Ajudes per part de la Conselleria de Transició Ecològica que arriben fins a 2 milions d’euros en fons per als ajuntaments amb la finalitat de millorar la xarxa de proveïment d’aigua, sanejament i pluvials»

El grup municipal Compromís demana al govern de la ciutat que aprofite l’avinentesa i presente un projecte a les ajudes que la Conselleria ha publicat en matèria de proveïment d’aigua, sanejament i defensa contra inundacions. D'igual forma, aprofitant aquestes obres de la xarxa d’aigües, seria adient posar en marxa un pla de renovació de les voreres per les zones afectades per la renovació de la xarxa d’aigües.

«A més està clar que no podem ser capdavanters en transició ecològica si en moments de sequera com el que estem patint a la nostra ciutat desapareix un terç de l’aigua de la nostra xarxa i no arrepleguem i guardem les aigües pluvials per estalviar aigua dels nostres aqüífers.- Comenta Ivorra- Està clar que deixar passar aquesta oportunitat amb l’excusa d’un futur contracte d’aigua, d’unes futuribles inversions de la nova empresa, és malbaratar els nostres recursos en allò que cada minut que passa ens costa diners a les alcoianes i alcoians. A més a més amb l’experiència del temps que tarda aquest govern a redactar, adjudicar i fiscalitzar els grans contractes la nostra xarxa podria estar anys amb grans perdudes d’aigua i patint les conseqüències tots els alcoians».

A Compromís tenim clar que la transició ecològica passa per no malbaratar els nostres recursos, i l’aigua és un bé important que cal estalviar. La ciutat ha de disposar d’una xarxa d’aigües eficient, intel·ligent i moderna que evite perdudes, i aquestes ajudes són una bona oportunitat per a començar a disposar d’una xarxa actual de qualitat i ecològica.