El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana retirar la placa de Zaplana a la Llotja de Sant Jordi

Placa col.locada en l'entrada a la Llotja per darrere de la font / R. Lledó
La retirada de plaques té "un contingut simbòlic fonamental per a la regeneració democràtica"

Compromís instarà al "govern del PSOE a realitzar un llistat d’aquelles plaques on apareguen polítics investigats per corrupció, i d’aquesta manera agilitzar la seua retirada en el moment siguen condemnats"

A la proposta de Compromís li dóna suport la Conselleria de Transparència que ha instat a retirar "amb caràcter immediat les plaques commemoratives, inaugurals o esments honorífics on figure el nom de persones que hagen ostentat càrrecs públics i hagen sigut condemnades per sentència judicial ferma per corrupció, delictes contra la Hisenda pública i la Seguretat Social o per delictes contra l'Administració", segons indica la regidora Anna Climent.

Des de Compromís Alcoi recorden que hi ha plaques commemoratives on es nomena a Zaplana "al Centre Comercial Alzamora i a la Llotja de Sant Jordi". La proposta de Compromís fa referència a edificis públics.

Compromís Alcoi acaba dient que "encara en l'actualitat hi ha polítics, en la seua majoria del PP com Zaplana amb plaques commemoratives a Alcoi, investigats o involucrats en processos judicials per corrupció a la Comunitat Valenciana. Per tant instarem al govern del PSOE a realitzar un llistat d’aquelles plaques on apareguen polítics investigats per corrupció, i d’aquesta manera agilitzar la seua retirada en el moment siguen condemnats".