El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi demana un espai municipal per a soterrar mascotes

Cementiri d'animals. Imatge lliure
Així ho reclamaran en el pròxim plenari municipal

"A la nostra ciutat hi han censats més de 6000 animals de companyia, però, què ocorre quan arriba el final? On van a parar els nostres companys de quatre potes?". Des de Compromís Alcoi diuen que no existeix reglament ni permisos per a soterrar els animals de companyia i demanen un espai adequat per a poder fer-ho.

"A la nostra ciutat hi han censats més de 6000 animals de companyia, però, què ocorre quan arriba el final? On van a parar els nostres companys de quatre potes?". Des de Compromís Alcoi expliquen que les opcions són les mateixes que quan mor una persona: "incineració -col·lectiva o individualitzada, al que segueix el pertinent lliurament de les cendres- o el soterrament". Però diuen des de Compromís que en cas del soterrament les possibilitats es limiten, "a Alcoi hi ha diferents llocs on la gent els soterra sense cap permís, ni reglamentació, és per això, que proposarem la creació d'un espai municipal per soterrar-los o deixar les cendres a la nostra ciutat".

Així les coses, Compromís demanarà en el pròxim plenari municipal l'adequació d'un espai municipal per a recordar a les mascotes. "Aquests espais no requereixen de gran quantitat de sol, així que seria fàcil preparar una zona per aquest ús", explica el portaveu de Compromís, Màrius Ivorra, qui diu que volen consensuar la creació d'aquest espai amb "les diferents entitats que defensen el benestar dels animals a la nostra ciutat".

Màrius Ivorra conclou dient que "tenim un seriós dèficit d'educació emocional a l'hora d'afrontar la mort de les nostres mascotes. En el cas dels nostres animals de companyia encara existeix incomprensió: hi ha qui no entén que es puga patir tant o més per la mort d'un gos que per la d'un familiar. Però és que, al cap i a la fi, un animal també és part de la família. Un ésser amb el qual, en molts casos, es crea un vincle igual d'estret, o fins i tot major, que el que s'estableix amb qualsevol altre ésser humà".